A Nemzetek Ligájának első elődöntőit rendezik meg szerda este Olaszországban, Milánó városában. A San Siroban fogadja az Európa Bajnok azt a spanyol válogatottat, akik a nyári kontinensviadalon pont a későbbi győztes Olaszország ellenében estek ki, büntetőrúgások után.

Az akkori elődöntő elég nagy spanyol fölényt hozott, de nem tudtak élni a lehetőségeikkel. A tizenegyespárbaj során is csak annak köszönhette sikerét a későbbi bajnok, hogy rendkívül gyengén rúgták a spanyolok a tiziket az egész tornán. De ez egy másik mérkőzés, ami viszont közös, az az a tény, hogy Olaszország továbbra is veretlen.

Úgy gondolom, hogy egy szinten van a két válogatott, még akkor is, ha a spanyol foci élt mar szebb napokat is. A hazaiak jelenleg az ötödik, a vendégek a nyolcadik helyen állnak a világranglistán, de játéktudásban közel egyenlőek. Jól mutatja ezt a nyári közös mérkőzésük.

Filóztam, hogy a spanyolok győzelme, vagy pedig a két spanyol gól vonzó inkább számomra, és utóbbira esett a választásom. Egyrészt, mert emberemlékezet óta nem kaptak két gólt az olaszok, másrészről, ha mégis úgy alakulna, akkor akár egy döntetlen is elég lehet a tipphez.

A legjobb formában lévő csapat az olasz, ez nem is kérdés. Viszont azt gondolom, hogy ha valamikor, akkor ezen a találkozón egy kicsit borulhat a papírforma és meglephetik a spanyolok őket. Olyan találkozót várok, ahol mindkét együttes előtt lesznek lehetőségek bőven, viszont a vendégek jobban fogják kihasználni helyzeteiket. Legalábbis az EB-elődöntőnél mindenképp, ahol a 16/5-ös kapura- illetve kapura tartó lövésnél mindösszesen egyszer sikerült betaláljanak. A tippem az, hogy legalább két gólt szereznek a spanyolok.

Olaszország - Spanyolország: Spanyolország által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp