A második helyen álló Svájc fogadja a harmadik Észak-Írországot a C csoport szombat esti játéknapján. Mindkét együttes mérkőzésein nagyon kevés gól van, de én mégis arra tippelnék, hogy a hazaiak rúgnak legalább kettőt.

Az egyik, hogy a mérkőzés úgy fest, a csoport második helyéről fog dönteni. Mondjuk van még a negyedik helyen egy szintén 5 pontos Bulgária, de az elmúlt pár évben nagyon sokat gyengült a bolgar labdarúgás. Svájc a második jelenleg 8 egységgel, őket követi az észak-ír - bolgár páros.

A legutóbbi, szeptember 8-ai mérkőzésük Belfastban gólnélküli döntetlennel ért véget, aminek két csapat örülhetet: a csoport élén álló olasz, valamint a bolgár. Azon a találkozón volt esélye Svájcnak a három pont begyűjtésére, de Seferovic kihagyott a második félidőben egy tizenegyest, ezután pedig nem sokra mentek a labdabirtoklási fölényükkel. Összesen háromszor játszottak eddig egymás ellen és a három mérkőzésen írd és mond egy gól volt csak.

Nem gondolom, hogy egy hónap leforgása alatt lejátszon a két válogatott mégegy eseménytelen, dög unalmas találkozót. Úgy vélem, hogy a mai találkozón kijöhet a két csapat közötti különbség.

Hazai pályán szerintem Svájc teperni fog, már a félidőig meglehet a szükséges két svájci gól. Az az érzésem, hogy jó mérkőzés lesz, főleg annak fényében, hogy a csoportot vezető Olaszország is látótávolságban van. Ha úgy alakul, és hozza Svájc a maradék mérkőzését, akkor akár a csoport első helye is meglehet, de ehhez tényleg a maximumot kell nyújtsák. Kezdésnek ezen a találkozón.

Svájc - Észak-Írország: Svájc által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp