Kicsit úgy vagyok az Angers-val, mint egy számomra ismeretlen felnőtt filmes lánnyal. Böngszés közben ráakadok, megtetszik a lány, és a jelenetben nyújtott alakítás, majd megnézem még őt pár szerepben, aztán elfelejtem. Majd pár hét, hónap eltelik, és nosztalgiázom picit.

Valahogy így vagyok az Angers csapatával. A szezon elején belefutottam egy meccsükbe, aztán nagyon tetszett a játék, néztem azt, hogy össze-vissza verik a Lyon csapatát. Chó-ék 3-0-ra nyertek, de igazából 6-2-re is nyerhettek volna, nagyon komolyan alázták az akkor még szétesettség jeleit mutató Lyon-t. Láttam még a Bordeux és a Rennes elleni találkozót is, aztán valamiért nem is fogadtam erre a csapatra már, nem is néztem.

Igen ám, de most nézem, mert egyrészt a PSG-re is kíváncsi vagyok, és arra is, hogy mit játszik a PSG ezzel a számomra kellemes pillanatokat okozó Angers-val.

Amikor én Chó-ékat láttam, még a szezon első pár fordulójában, nagyon korrekt, modern, szemnek kellemes, offenzív focit játszottak. Az Angers nem a tipikus kiscsapatok fociját tolta, ezek mertek játszani, passzolni, futni, tényleg mezőnyben is mutattak szép dolgokat. Aztán ha van a csapatban egy olyan agár, mint Cho, akkor azt használni, sőt kihasználni kötelező. Cho valami 17-18 éves, nevével ellentétben nem koreai, hanem egy színesbőrű srác, kegyetlen gyors, befejezéseknél kell neki még érnie, de nagyon ígéretes focista. Az ellenfeleknek lapot generál, őt egy-egyben nem lehet szabályosan tartani, ha lendületből mehet előre, és van tere futni. Márpedig ma talán lesz, hisz bármennyire is tartalékos a PSG, azért egy Verratti, egy Vijnaldum jelenléte a középpályán indokolja, hogy a PSG-nél lesz többet a labda. Viszont az Angers tényleg nem egy beszari csapat, ezek szétszedték a Lyont, labdaszerzés után pár passzal képesek helyzetet teremteni.

Az Angers-gól mellett érv, hogy a PSG tartalékos lesz, és itt főleg Marquinhost kell kiemelni. Amikor a brazik bekk nem játszott a PSG-ben, nem az volt a kérdés, kap-e gólt, hanem az, hogy hányat...

Ráadásul amíg az Angers e találkozóra készült, addig a PSG nem készült semmire, mert egyrészt a keret szét volt szóródva a válogatottaknál, másrészt mire visszatértek, már játszani kell. Meg eleve szerintem inkább a BL-meccs van a fókuszban, akinek van kisebb sérülése, az biztos nem játszik, szóval én amondó vagyok, az Angers minimum egy gól erejéig megvilllan. Aztán, hogy pontszerzés lesz-e, hát majd kiderül. Olyan meccset várok, mint a PSG első három meccse a szezonban, hátul hibák, elöl meg egyéni villanások.

Paris SG - Angers: Angers által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp