Meglátásom szerint a magyar másodosztály 12. fordulójából is kaptunk egy "ajándék" oddsot a bukmékerektől, a Kecskeméti TE - Nyíregyháza Spartacus mérkőzés kapcsán. Az igaz lehet, hogy a válogatott meccsek miatti szünet kicsit befolyásolhatja majd a csapatok eddigi tendenciáját, de én személy szerint sem hazai oldalról nem várok akkora visszaesést, sem vendégoldalról akkora javulást, hogy a DNB1-es tippembe ne férjek bele.

Újonccsapatokat meghazudtoló módon menetel a KTE az NB II.-ben. Nem is a jelenlegi második helyezésük az amire először felkapja a fejét az ember Szabó István csapatának teljesítménye láttán, hanem ahogyan elérik azokat. Sztárallűröket mellőzve, a csapategységet mindenekelőtt szem előtt tartva, kevés kapott és mindig a győzelemhez(pontszerzéshez) elegendő lőtt góllal. Roppant egyszerű recept ez a sikerhez vezető úton. Külön erénye a lila-fehér csapatnak, hogy eredményességük nem egy emberes. Ha nem megy gólvágójuknak Lukács Dánielnek a gólszerzés, akkor mindig van a csapatból egy olyan játékos, aki kisegíti a csapatát. Az utóbbi időben Tóth Barna vette át ezt a szerepet. Különös pikantériája lehetne a mérkőzésnek, ha pontosan az Ő góljával nyerne a KTE, hisz Tóth Barna Nyíregyházán is játszott anno.

Párbeszéd a hét elejéről: -"Hogy néztek ki hétvégén Barátom?" -"Óóóó, ne is mondd! Csak nehogy nagyon orrba verjenek bennünket." A kérdés tőlem származik, a válaszadó pedig nem más, mint egy nyíregyházai szurkolótársam. Bár csak 3 hely (2.-5.) és öt pont a különbség a hazaiak javára a tabellán, de a valóságban sokkal nagyobb a szakadék a két együttes között. Főleg játékban, de akaratban és küzdőszellemben is jobban állnak a kecskemétiek. Ráadásul a vendég szabolcsi alakulatnál több olyan kulcsjátékos is sérült, akik egyébként alappillérei lennének a csapatnak. Papucsek Barna úgy tűnik pótolhatatlan veszteség a védelem tengelyéből. Hiánya óta Jánvári Gábor is bele-bele hibázgat a védekezésbe és ez általában vereséghez vezet. Elől pedig a kinevezett csatárok nagyon keveset tudnak hozzátenni csapatuk sikeréhez. Láthattuk ezt a Siófok elleni meccsükön is.

Egy nagyon motivált hazai csapatra és egy túlélésért küzdő vendégcsapatra számítok a találkozón, melyet az újoncok lendületével behúzhatnak a kecskemétiek.

Kecskeméti TE - Nyíregyháza Spartacus: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp