Az eddig kiválóan szereplő Köln tovább folytathatja jó sorozatát, míg egy esetleges hazai vereség a Hoffenheim edzőjének állásába kerülhet.

Sebastian Hoeness körül kicsit lenyugodtak a kedélyek, de ez csak a másfél hetes nemzetközi mérkőzések miatt van. A hírek szerint újra felreppentek olyan pletykák, hogy egy esetleges vereség az edző végét is jelentené. Kérdés, hogy a játékosok mit szeretnének: edzőt buktatni vagy megtartani?

A vendégek számára igen nehéz az elkövetkezendő hetek programja, Leverkusen-Stuttgart-Dortmund hármas. Két bajnoki között lesz egy kupamérkőzés is, és mint látható, ezen a találkozón van a legnagyobb esélyük a három pont megszerzésére.

Többször írtam (tartom is), hogy ez a Köln nem annyira jó, mint a helyezése mutatja. Viszont alázatosan, küzdenek, és győzni akarnak, ez pedig a legtöbb ellenfél ellen elég volt. Egyedül a Bayerntől kaptak ki eddig a mostani szezonban, de akkor sem játszottak alárendelt szerepet. Tényleg kérdéses számomra a hazaiak célja ezzel a találkozóval kapcsolatban, azt gondolom, hogy ha nem most, akkor jövőhéten akar meneszthetik is Hoenesst.

Legutóbbi nyolc egymás elleni mérkőzésüket a Hoffenheim nem bukta el, sőt, hatot meg is nyert. Azt gondolom, hogy ez most egy másik csapat, sokkal gyengébbek, mint az elmúlt pár évben. Lehet most keresnivalója a vendégeknek, egyrészt a rossz sorozatukat megtörhetnék a jelenlegi ellenfél ellen, másrészt igen nehéz mérkőzések várnak rájuk.

A tippem, hogy edzőt buktat a Hoffi és folytatja jó sorozatát a Köln, legalább két vendéggólt várok.

TSG Hoffenheim - 1. FC Köln: 1. FC Köln által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp