Ahogyan várható volt az alicantei Challenger negyeddöntőt két szettben megoldotta a remek idei szezont produkáló létra magasságú német Oscar Otte. Yevseyev az első szettben tartotta magát, de fokozatosan szépen felőrölte Otte a vetélytársát, az első felvonás tie-break után pedig biztos dupla breakkel érte el az elődöntőt. A másik negyeddöntőben Grenier és Borges felült a hullámvasútra, egyáltalán nem egy önbizalom növelő teniszt, szenvedős, izgulós meccset láthattunk a francia és portugál szereplőtől. Grenier az első szettben az egy breakjét megőrizve nyerte az első szettet, majd egyből break előnybe is került a másodikban, ám onnan mintha lekapcsolták volna az áramot, simán bukta a szettet, majd a harmadikban 1:3 -ról végül visszatalált, főleg Borges elbátortalanodásának köszönhetően, a hullámvasútból ő került ki sikeresen.

Szóval van egy önbizalommal teli remek Grand Slam szezont is maga mögött tudó német és egy bizonytalankodó francia, aki ellenfelének is köszönheti az itt létét. A francia legtöbbször itt áll meg a tornákon, legutóbbi két CH negyeddöntőjét bukta, most a szerencse is kellett, de az elődöntőben Otte nem fog új esélyeket adni, kíméletlenül levadássza a lehetőségeket, megérezvén a vér szagot él majd a bizonytalanság adta lehetőségekkel.

Otte rendkívül kellemetlen stílusú, támadó teniszt játszik, nem csupán erősen üt, de sajátosan extrán tudja a pörgetéseket is belevinni ezekbe az ütésekbe, ezzel szögeket megnyitva, az ellenfelet extrára kényszerítve, ebben van az idei sikerének a kulcsa.

Látva a negyeddöntős szerepléseket, és az egyértelműen jobb formáját Ottenak, minden amellett szól, hogy a germán döntőbe jutása mellé tegyem le a voksomat.

Grenier, Hugo - Otte, Oscar: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp