Női színtéren is vannak a moszkvai tornán igazi teremmenők. Ilyen az észtek szőkesége Anett Kontaveit is, aki a hideg Észtországban a tornatermekben kialakított teniszpályákon tanulta meg a tenisz alapjait és ezt az eredményei is hűen tükrözik. A salakszezonban inkább a háttérbe szorul, de amint beköszön a gyors pályás szezon akkor a sikerei nem maradnak el. Az Ostravában rendezett szeptember végi tornát annak rendje módján bezúzta a zsákjába, az öt meccsét nem akárkik ellen szettveszteség nélkül abszolválta, - Cirstea, Badosa, Bencic, Kvitova, Sakkari - szép névsor, de nem hagyott nekik semmi esélyt. Azóta Indian Wellsben három sikerrel vett kör után az elődöntőző Jabeur állította meg, tehát a jó formája megmaradt. Siniakova a remek Olimpiai páros szereplést leszámítva azonban nem tudja előhúzni a cilinderből a szebbik arcát. Egy-egy győztes meccs után megadja magát és pechére a számára nem túl sikeres fedett pályás szezon veszi kezdetét. Az elmúlt három évben rendre kevés meccsszámú, negatív mérlegeket produkált, összesen három győzelem mellett kilenc vereséggel.

Kontaveit jellegzetesen uralni tudja, főleg teremben a meccseket, márpedig Siniakova futásaival visszakanalazásaival sokra nem fog menni, pláne a mostani önbizalom hiányosabb időszakában.

Eddig közös történelmük négy kinti kemény pályás meccset számlál, 3-1 Kontaveitnek, ebből kettőt sima két szettben hozott a balti lány. Most fedett, még gyorsabb körülmények közepette még jobban felé dőlhet a mérleg nyelve és mindez nálam egy két szettes sikert jelent majd Kontaveitnek.

Kontaveit, Anett - Siniakova, Katerina: Szett hendikeppel - Hendikep tipp