Nálam a Fradi - MTK meccs mindig kuriózum, nem csak mert örökrangadó. Én zöld-fehér drukker vagyok kiskorom óta, míg az ikertesóm, mivel az MTK Stadion közelében laktunk és mentünk ki meccsekre az Illés Béla fémjelezte MTK -ba "zúgott" bele. Mindig kiemelten kezeljük tehát a kedvenceink összecsapásait. A kilencvenes évek végén rendre megtréfálták a Fradit a kék-fehérek, ám mostanra ez nagyot változott. Gólocskákra, pontocskákra otthon az Új Hidegkutiban képesek csak a Hungária körútiak, ahogy beteszik a lábukat a Grupama Arenaba megfagy az ereikben a vér. Az átépített Fradi Stadion átadása óta a hat meccsből négy Fradi siker született rendre 2-0, 2-0, 2-0 és 2-0 eredménnyel és kétszer lett remi még a Doll irányította Ferencváros ellen. Azért ilyen kevés a meccsszám, mert a 33 fordulós sajátos lebonyolítású, régi-dán módszer szerinti bajnokságunkban, rendre két meccset az MTK és csak egy bajnokit rendeztek FTC pályaválasztással.

A Fradi felemásan bírja a kettős terhelést, Stögerrel rendszerint támadóbb a felfogás, de ez láthatjuk az eredményesség rovására megy valamelyest.

A bajnokságban a Celtic elleni fellépés előtt meglepetésre botlott a Fradi, ezek után pedig az örökrangadó behúzása még jobban felértékelődött. A vasárnapi meccset behúzásához egy biztos lábakon álló védelemre lesz szükség.

Az MTK -nál a Zalaegerszeg elleni vereséggel betelt a pohár és az előzetesen hosszútávú bizalmat kapó olasz Costantinonak hipp-hopp megköszönték a munkát. A rendre tűzoltó szerepet kapó Theodoru Vaszilisz sem tudott csodát tenni és egy igen lagymatag meccsen 0-1 -re kikaptak a Puskástól. Az MTK játékának megint se színe, se szaga, színtelen a produktum.

Véleményem szerint a legutóbbi bukás után az önmaga árnyékát is csak kereső MTK -t könnyedén kapott gól nélkül fekteti két vállra a címvédő.

Ferencváros - MTK Budapest: MTK Budapest által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp