Két olyan csapat találkozása zárja a spanyol La Liga vasárnapi találkozóinak sorát, melynek mérkőzésein általában kevés gól van. Ha a hazaiaknál ez nem is feltétlenül igaz, a vendégekre viszont teljes mértékben, ugyanis 1.6 gól esik átlagosan a mérkőzéseiken.

Jó pár hónapja kellemes meglepetés számomra, ahogyan a Sociedad játszik és teljesít. A mostani hétvége után, ha pontot szerez a hazai csapat, akkor vezetni fogják a tabellát, még ha csak addig is, ameddig pótolják a többiek az elmaradt mérkőzéseiket. Tehetséges fiatalok egész sora játszik ott, ha együtt maradnak egész jó lehet a jövőben is a csapat. Ugyanakkor a találkozóval kapcsolatban fontos megjegyeznem, hogy Oyarzabal sérülés miatt kihagyja a mai találkozót.

Számomra a legnagyobb kérdés a találkozóval kapcsolatban az az, hogy egy esetleges gólváltás után mennyire támadnának a csapatok az újabb gólért és a három pontért. Mindketten sok döntetlent játszanak, egymás ellen is, a bajnokságban is, illetve a Sociedad a nemzetközi kupában is. Mint látható, joggal merült fel, de azt hiszem, hogy nem hagynak cserben a csapatok és menni fognak a három pontért.

Érdekesség, hogy a hazai csapat augusztus 15-én kapott ki legutóbb, még a bajnokság első fordulójában szenvedtek 4-2-es vereséget Barcelonában. Az azóta lejátszott tizenhárom mérkőzesüket veretlenül vívták meg, 8-5-0-ás mérleggel. Azt hiszem, ma nehéz dolguk lesz, hogy megőrizzék a veretlenségüket, de minden esélyük meglesz erre. A Bilbaonak is egy veresége van a szezonban, még öt fordulóval ezelőtt a Vallecano csapatától kaptak ki hazai pályán.

Jó mérkőzés lesz ez, ez nem kétséges, viszont reménykedem abban, hogy lesz legalább három gól. A tippem az, hogy 2-2 lesz a találkozó vége.

Real Sociedad - Athletic Club Bilbao: Gólok száma - Felett/alatt tipp