Az esti Bajnokok Ligája párharcok árnyékában fogadási szempontból én inkább az angol másodosztály vizeire eveztem, ahol az eddig pazar szezont futó Coventry együttese a PlayOFF helyek egyikére pályázó Swanseat látja vendégül a West Midland stadionban!

A hazaiak tavaly mindössze a 16. pozícióban zárták a szezont, ám idén régen nem látott magasságokban található Mark Robins együttese! Tizenöt kört követően 8-3-4-es mérleggel jelenleg az előkelő 4. helyen találhatóak, s bár még korai kijelenteni, de a Coventrynek az elmúlt 20 évben talán most van a legnagyobb sansza, hogy reális esélyekkel célba vehessék a Premier League tagságot, ahonnan anno 2001-ben estek ki!

Ehhez azonban a soron következő, kedd esti meccsüket is meg kell nyerniük az ellen a Swansea ellen, akikkel szemben - ha jól informálódtam - 1981 (!!) óta nyeretlenek! Nem mindennapi negatív széria megtörésére készülhet tehát a hazai együttes, ám mindehhez bizonyára a Hattyúknak is lesz egy-két szavuk!

A Swansea tavaly a PlayOFF-helyek egyikén végzett, ám a rájátszás során a Brentford 2:0-lás vereséget mért a walesiekre, elütve ezekkel őket az élvonaltól. Martin Russel vezetésével idén is a feljutást tűzte ki célul a gárda, ám jelenlegi 5-5-5-ös mérlegük, s középmezőnybeli helyezésük nem sok jót ígért az áhított feljutást illetően! Azonban reményre adhat okot, hogy a közelmúltban látványosan javuló formát mutat a csapat, s legutóbb szombaton magabiztos játékkal 3:0-ra verték az újonc Peterborough együttesét.

A meccs kapcsán fogadási szempontból én az 1.5 overre megyek rá a gólok terén! A Coventry idén elég meggyőző, főként hazai pályán, amit 2,14-es gólátlaga is mutat, amiben jelentős érdeme van a magyar felmenőkkel rendelkező, svéd állampolgárságú Gyökeres Viktornak, aki 15 meccsén

9 alkalommal tudott eredményes lenni az idei szezonban! Ráadásul múlt héten három meccses nyeretlenségi szériát tudott megtörni a Coventry a Hull otthonában, ami akár ismét megadhatja a kellő lendületet a csapatnak (0:1).

A Swansea-nál leginkább a javuló forma alapján vélem úgy, hogy mattolhatják legalább egyszer a hazaiak kapusát!

Coventry City - Swansea City: Gólok száma - Felett/alatt tipp