Ebben a válogatott összecsapásokra várakozó időszakban igazi felüdülés lehet számunkra a walesi elsőosztályú bajnokság, ahol a VB-selejtezők előtt még bevállalnak egy fordulót a csapatok. A TNS újra régi fényében ragyog és már 7 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot, de az Őt követő Flint Town United szereplése igazi meglepetés. Most a Cefn Druids AFC elleni fellépésükből próbálok tőkét kovácsolni, melyet a Rhosymedre-ben található The Rock pályán rendeznek.

A házigazdákat irányító Andy Turner szeptember 24-én vette át az "Ősök" irányítását, de vele is csak 1 pontot tudtak szerezni eddig, azt is idegenben. A hazai pályán mutatott teljesítményük ezáltal még siralmasabb mint a vendég mutatójuk. 5/5 vereség 1 lőtt és 15 kapott góllal teljesen jó alapot szolgáltatnak a tippemhez. Ráadásul most két masszív vereségből érkeznek a találkozóba. A Connah's Q. elleni idegenbeli 4:0, majd az azt követő Newtown elleni hazai 0:5 után kicsit csodálkozom is, hogy milyen magas szorzót kínálnak mai ellenfelük 3 lőtt góljára.

Azért is meglepő mindez számomra, mert a Flint brutálisan jó szezont fut, ráadásul jó formában is vannak. Neil Gibson irányításával a mostani bajnokságban folyamatosan a dobogón tanyáznak, s bár a TNS-t beérni nincs sok esélyük a mostani második helyezésüket simán megtarthatják. Jelenlegi ellenfelükkel ebben a naptári évben már harmadszor találkoznak. Két nagy különbségű hazai győzelmük mellé ( 5:0 és 4:0 ) befigyelt egy idegenbeli 6:0 is. Ha gólvágóik, a 38 éves(!) Michael Wilde és a 30 éves Jack Kenny aktuális formáját nézem, akkor akár az is előfordulhat, hogy Ők ketten lerendezik a tippünket.

Cefn Druids AFC - Flint Town United: Flint Town United által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp