Először foglalkozzunk a Debrecen csapatával: 9. helyen állnak a tabellán, 1 ponttal a lilák előtt. Annak köszönhetik az elmozdulást, hogy legutóbb legyőzték hazai pályán a Budapesti Honvédot 5-3-ra. Mindenki odáig van ettől az eredményről, milyen hatalmas lelkierő volt a csapatban, hogy küzdöttek. Na ettől röhögök hatalmasat. Aki látta a meccset, az azt is láthatta, hogy az első félidőben sehol nem volt a Loki. Az 1-3 még hízelgő volt rájuk nézve. A második félidőben két tényező játszott szerepet: egyrészt a Honvéd úgy jött ki a pályára, hogy nekik ez a meccs zsebben van, másrészt bejött Ugrai Roland, aki félelmeteset alakított. Nem Dzsudzsák, Németh Krisztián vagy Tischler Patrik nyerte meg azt a meccset, hanem a tarthatatlannak bizonyuló Ugrai. Jeremiás edző iszonyatosan szarul meccselt, rossz kezdőt küldött pályára, ezért nem tehetett mást, mint hogy beküldte a tapasztalt és rutinos csatárait. Azonban ne felejtsük el, hogy volt a Honvédnak egy meg nem adott gólja Lukic révén, ahol a les kb. egy hajszálon múlt 2-3-nál, ha azt megadják, most nem arról beszélünk, mekkorát játszott a Loki, hanem milyen ordas gyengén tolták az első félidőben.

Aztán a kéthetes szünetben megérkezett Joao Carillo, akit a Videotontól eltanácsoltak évekkel ezelőtt, mivel nem egy karizmatikus edző, hanem ilyen lötyögős, filozófálgatós langyi valaki. Én nem tartom őt jó választásnak egy olyan kispadra, ahol tüzelni kell meccs közben, és motivátorként fanatizálni az öreg és tespedt játékosokat. Két hét alatt Carillo a saját lassú stílusával nem fog tudni eredményt elérni, nem látom az esélyt a nagy változásra. Szerintem szar focit fognak tolni a debreceniek, mert arra viszont elég, hogy a nem túl intelligens focistákat összezavarja egy új taktika, a védekezési megszokásokat felborítsa, és még gyengébb legyen a csapat védekező játéka.

Aztán ott van az, hogy állítólag Dzsudzsáknak helye lenne a válogatottban. Miért is? Azért, mert lőtt egy büntetőt, meg egy szerencsés gólt a Honvédnak? Aki ilyen előzmények után ilyet ki mer jelenteni, az konkrétan nem érti Rossi kapitány válogatási elveit, illetve játékstílusát. Neki nem elhízott és magyar NB1-ben lötyögő veteránokra van szüksége, hanem dinamikus játékot játszó, motiválható és perspektívát jelentő fiatalokra. Dzsudzsák kapcsán akárhogy kampányol a politikai elit, nem szabad berakni, mert tönkreteszi azt, amin munkálkodik Rossi mester. Aki olyat mond, hogy Dzsudzsák újra szerepeljen a magyar válogatottban, az a magyar foci ellen beszél.

Az Újpest kapcsán sok jót nem lehet elmondani, iszonyú gyenge a kerete, ott is tömve van kivénhedt, sehogy sem motiválható játékosokkal (Mitrovic, Simon K., Stieber). Szívem szerint tolnék egy Diaby piros lapos tippet, de sajna az unibet nem kínál egy fogadási lehetőséget. Valami más irányba kell elindulni.

Sokan kevés gólt várnak, én ezt nem hiszem. Nagy a tét, igen, nagy. De miért kellene ennek együtt járnia a kevés góllal. Az Újpest védelme inkább a négy védős rendszer felé hajlik, ahol Koutroubis és Diaby a centerhalf, Antonov és Kastrati pedig a két szélső. Ezt a védelmet nagyon könnyű megbontani, még egy Németh-Tischler-Ugrai trióval is, akik mögött Dzsudzsák, Varga és Bódi tolja. A lilák védelme ebben a szezonban két meccset hozott le kapott gól nélkül: a Fehérvár és a Kisvárda ellen. A fennmaradó 10 mérkőzésen kapott 21 gólt, tehát látható, hogyha rúg egyet az ellenfél, akkor nem áll meg kettő alatt.

Ellenben a Loki védelme még az újpestinél is gyengébb. Egyetlen meccset bírt ki kapott gól nélkül: a Gyirmót elleni hazait (5-0). Szerintem a legrosszabbul összerakott, képzetlen védőjátékosok Debrecenben vannak. Persze az is nagy hiba, hogy a középpályás védekezése elégtelen a csapatnak, mert Varga Dzsi már nem fut annyit, mint régen, így pedig sokkal több akciót vezetnek rájuk, könnyebben jutnak el a tizenhatosukig. A Beridze-Tallo párosban simán benne van a gólszerzés lehetősége, még akkor is, ha mondjuk kiállítanak tőlük valakit (Diabyt).

Nálam tehát a három gól nem ördögtől való lehetőség, és egy kis szerencsével nem 2-1 lesz a vége valakinek, hanem ennél többre is képes lesz.

Újpest FC - DVSC Debreceni: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp