Egy biztos, a játékosok mindent megtesznek, hogy Xavi győzelemmel mutatkozhasson be a Barca kispadján!

A klub helyzetét nem kell bemutatni, az új szabályozásokat követően meg kellett válniuk legjobbjaiktól a katalánoknak az amúgy sem rózsás helyzetüket tekintve. No persze ezt a jelenlegi keretet is még rengeteg csapat megirigyelné! Valahogy mégis alulteljesítették az elvárhatót is... Úgy fest, végül Koeman lett a ludas, ugyanis a sokadik botlás után mennie kellett, hogy aztán egy másik, fiatalabb Barca-legenda követhesse a padon! Xavi az Al Sadd-tól érkezik, ahol már egyértelműen látszódott nem titkolt taktikája, a Cruyff féle Barca iskola... vagyis a labdabirtoklásra épülő játék. Ezt játszatta Pep is a csúcs Barcával amikor a legjobb időszakukat élték, és Xavi is ezzel fog próbálkozni, tűzön vízen át! Az biztos, hogy rendet tesz, amihez új szabályokat vezetett be az öltözőben. Korábban kell érkezni az edzésre, együtt kell étkezni, meccs előtti naptól már együtt van a csapat nem a családdal.... Stb stb... Xavi mellé visszahozták, még játékosnak Dani Alvest, aki azt ígéri, 39 évesen is hasznára lesz a csapatnak. Nos, hamarosan bizonyíthat, fizikailag rendben, az látszik a játékán idén is!

A városi rivális ellen egyből egy pikáns derbi jön, pláne, hogy ugyanannyi pontja van a két együttesnek (igaz, a Barca egy meccsel kevesebbet játszott). Érdemes amúgy kiemelni, hogy az Espanol a Barcához hasonlóan hazai terepen gyűjtögeti a pontjait. Idegenben még nem nyertek meccset!

Úgy gondolom, nem a felpaprikázott Barca otthonában kezdik el az idegenbeli brillírozást, Xavi sikerese bemutatkozását várom ma este!

FC Barcelona - Espanyol: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp