Vasárnap délután 15:00-tól a Ligue 1 középmezőnyében tanyázó Strasbourg zsinórban harmadik hazai győzelmét készül bezsebelni a kiesés elől menekülő Reims ellenében!

A Strasbourgnak nagyon megy ebben a szezonban hazai pályán, különösen az utóbbi időszakot tekintve! Julien Stéphan legénysége 4-1-2-es mutatóval rendelkezik, ami nem olyan rossz, viszont ami a hazai góltermelékenységet illeti, na az tényleg megsüvegelendő! A Stade de la Meinauban idén lejátszott hét bajnokijukon eddig 17 dugóig jutottak! Gyakorlatilag már-már PSG szinten lövöldözik a gólokat otthoni környezetben.

Mindez természetesen nem éppen a legjobb hír a gyenge formában lévő Reims számára, tekintve ha megnézzük, hogy a közelmúltban a Strasbourg a hozzájuk hasonló játékerőt képviselő, többnyire tabella alsó felében elhelyezkedő klubokat tömött ki! Legutóbb a Lorient kapott egy négyest (4:0), azelőtt a St. Etienne égett meg (5:1), de a Metz, illetve a Brest sem úszta meg három kapott dugó alatt!

Kiváltképp fontos lenne a mostani siker strasbourgi szempontból, hiszen a Reims vendégjátékát követően pokoli hetek várnak rájuk, amikor is a Monaco-Nice-Marseille trióval kell majd szembenézniük!

Pár gondolat erejéig nézzük a vendégeket. A Reims az utóbbi években lejtmenetbe kapcsolt. Két éve még a Fehérvárral meccselt az EL-selejtezőben, most pedig két egységnyire vannak a biztos kieső helytől. Oscar Garcia fiai ráadásul az elmúlt öt bajnokijukon nem tudtak nyerni, s idegenbeli 1-3-3-as mérlegük sem éppen jó ómen a strasbourgi túra előtt.

Azért pár reménykeltő előjel mutatkozik számukra, kezdve azzal, hogy a felek legutóbbi két mérkőzését egyaránt a Reims nyerte, ráadásul legutóbb pont a Strasbourg otthonából hozták el a három pontot (0:1). Amennyiben a jó széria folytatódna, akkor akár a 13. helyig is felkapaszkodhatnának a tabellán!

További jó előjel lehetne a vendégek szempontjából, hogy a hazaiaknál az eddig öt gólnál járó Ludovic Ajorque eltiltását tölti, valamint, hogy a védelemből szintén piros lap miatt marad távol Anthony Caci. Viszont Ajorque kidőlése nem jelenti azt, hogy impotens lenne innentől a Strasbourg, mivel a három gólos Kevin Gameiro ismét bevethető, pluszban a középpályán Adrien Thomasson (4), de különösen Habib Diallo (7) durván termeli a gólokat!

Elvileg Stéphan edző nem biztos, hogy számolhat még Lebo Mothiba és Maxime Le Marchand játékával.

A Reimset is szépen sújtják sérülések. Egy rakat player játéka kérdéses a meccset megelőző napon: Fode Doucoure, Fraser Hornby, Thomas Foket, Marshall Munetsi bevethetősége egyaránt kérdéses. Moreto Cassama ugyan legutóbb Monaco ellen kezdett, de elvileg ő sem 100%-os.

Összességében kijelenthető: annak ellenére, hogy Ajorque eltiltott, bőven akad a Strasbourgnál potens gólvágó, akik képesek megszórni a Reims kapuját. Jó formában van a csapat hazai pályán, s a Reimshez hasonló játékerőt képviselő együtteseket rendre bedarálják az utóbbi időben. Ebből kifolyólag meglep az irodák mennyire undert várnak ezen a meccsen, amit érdemes lehet kihasználnunk. Az már csak hab lenne a tortán a tippünk szempontjából, ha a Reims is betalálna!

Tippem: 2:0-re nyer a Strasbourg

Strasbourg - Reims: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp