Újra eljött a csúcs rangadó, a megmérettetés ideje. A szeptember 22 -i székesfehérvári első felvonást a Fradi nyerte egy kiélezett bajnokin Ryan Mmae hajrában szerzett góljával.

Akkor a két meccsel kevesebbet játszó FTC azzal a sikerrel előzte meg a riválisokat és vette át a listavezető pozíciót, a pontokban pedig csak nőtt a két együttes között a távolság.

Peter Stöger ugyan kivezette a zöld-fehéreket Európába, de az új szemléletű, támadóbb Fradi idén súlytalannak találtatott, így teljes erővel, a két hátralevő Europe League meccs ellenére koncentrálhat a Fradi a bajnokságra.

Mi jelenthet vigaszt a nemzetközi gyengébb szereplésre, hát persze, hogy a legnagyobb rivális MOL Fehérvár újbóli legyőzése. Márpedig hazai pályán minden adott hozzá és a szurkolók is segíthetnek a bajnoki címvédőnek, akinek az elmúlt szezonban elszenvedett Magyar Kupa kiesés miatt is fenik a késüket a revansra.

Petrjaknak és vélhetően Szabics Imrének sem lesz könnyű kilencven perce, mert azzal, hogy a Vidi edzői székére jött haza valamilyen szinten megtagadta a korábbi Fradis mivoltát, ami egy 1998 -as DVSC Epona elleni mérkőzéssel kezdődött a Fradi mezében.

A Ferencváros az idei rangadókra remekül felkészült, legutóbb a rangadóként kezelhető Kisvárda elleni meccset is meggyőző játékkal, sikeres Marin bemutatkozással nyerték meg. Egyedül a rajton lepte meg a Kisvárda a zöldeket valamint a Zete akkor pedig a Celtic meccs árnyékában álmosodtak el a a sasok. Most semmilyen zavaró tényező nincsen. Az FTC egy polccal feljebb teljesítményben, míg a küszködő Fehérvár a korábbi meccsein is csupán szenvedve nyert egy-egy gólokkal (leszámítva a ZTE ellenit). Ez igazi rangadó lesz, a Fradi pedig, mint szeptemberben most is megakarja és meg is mutatja, egyértelműsíti, hogy nem lehet a 2022 -es bajnok senki más, mint Ők.

Ferencváros - MOL Fehérvár: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp