A magyar első osztályhoz hasonlóan a második vonalban is 5 mérkőzésük maradt hátra a csapatoknak az esztendőből, s mint ilyen minden küzdő fél számára fontos a sikeres hajrá. A Kecskeméti TE - Dorogi FC párosítás csapatai is így vannak ezzel, hisz az újonc hazaiaknak nagyon nem mindegy, hogy hogyan zárják az eddig sikeres őszüket. Ugyanakkor a vendégcsapatnak is csipkednie kell magát, mert az eddigi 50%-os teljesítményük csak a stabil középmezőnyhöz elég. Ahhoz viszont bőven és mivel úgy tűnik, hogy ebben a mezőnyben van három rosszabb csapat náluk, ezért hátrafelé nem nagyon kell nézegetniük. Éppen ezért gondolom úgy, hogy az élmezőnyben fickándozó KTE a mai meccsből is presztízst csinál és minden körülmények között megpróbálja otthon tartani a pontokat.

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője elmondta, hogy tisztában vannak ugyan a dorogiak erényeivel és hibáival, de leginkább csak a saját csapatára koncentrált a kéthetes szünetben. Van spiritusz a fickóban, mert elismerte, hogy az ellenfeleik egyre inkább kiismerték csapata játékát és változtatniuk kell az eddig látottakon. Mivel egy olyan minőségi kerettel dolgozhat ami bőven megfelel a másodosztály szintjének, ezért úgy érzem, hogy ez a változtatás is sikeres lesz. A szünet előtt Szegeden ugyan megszakadt egy 15 meccsből álló veretlenségi sorozatuk, de itt a lehetőségük egy újabb indítására. Elvileg a legerősebb kezdőjükkel várhatják a vendégeiket, ezért jó esélyt látok arra, hogy akár kapott gól nélküli győzelemmel örvendeztetik meg szurkolóikat a hétközi rangadójuk előtt.

A Fenyvesi László edzette Dorogi FC teljesen jól érzi magát középcsapat szerepében. Akit sikerül annak megfricskázzák az orrát, akit nem, nem dőlnek a kardjukba. Viszont éreznek magukban annyi erőt, hogy bárkinek gondot tudjanak okozni. Leginkább a pár évvel ezelőtti Kisvárdához tudnám őket hasonlítani, mert a szervezett védekezésből történő gyors átmenetekre építenek. A KTE ellen ez nem biztos, hogy gyümölcsöző lesz, hisz a hazaiak védelme azért nem egy átjáróház.

Könnyű győzelemmel most sem kalkulálok hazai oldalról, viszont a kis szokásos egy gólos győzelmét simán lehozhatja a KTE.

Kecskeméti TE - Dorogi FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp