A gibraltári bajnok Lincoln Red Imps csapata idén képviselheti hazáját egy nemzetközi kupában, ez pedig már önmagában nagy szó. Sajnos a csoportban az utolsó helyen állnak, de nincs okuk szégyenkezni.

Biztos vagyok benne, hogy jó húzás volt az UEFA részéről egy harmadik nemzetközi kupasorozat bevezetése. Az olyan csapatok, mint például a Lincoln Red Imps is, nem elég, hogy bemutatkozhatott a csoportkörben, hanem valamennyi pénz is kerül a csapat kasszájába. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a kiscsapatok is fejlődjenek és folyamatosan a nemzetközi kupák egyikében szerepeljenek. Ezáltal a válogatott is hasznot tud húzni, mert a játékosok is folyamatosan erősebb ellenfelek ellen lépnek pályára.

Jelenleg a dán együttes vezeti a csoportot, mögötte szorosan következik a görög és szlovák együttes. Mind a Paok, mind a Slovan továbbjuthat még, ahogyan a csoportot vezető København is. A jövőhéten Slovan - København lesz, benne van, hogy ki-ki mérkőzés lesz. Akár még a dánok is kieshetnek, de ehhez a gibraltári kiscsapatnak ma nyernie kellene.

A két csapat között nagy különbség van a dánok javára, cirka huszonhétszer ér többet a koppenhágai együttes javára. Egymás elleni találkozójukat a København nyerte, 3-1 arányban. Labdabirtoklás és lövések tekintetében is fölényben volt a hazai pályán játszó dán csapat, de a gibraltáriaknak is volt tizenegy lövések. Egy ment kapura, az gól is lett.

A Lincoln eddig minden mérkőzésén kettőt vagy hármat kapott, azt gondolom, hogy erre ma is jó esély van. A dánok bebiztosíthatják egy esetleges győzelemmel a továbbjutásukat és azt gondolom, hogy ezt egy olyan találkozón szeretnék megtenni, amikor könnyed győzelmet arathat. A tippem, hogy legalább három gólt szereznek a vendégek.

Lincoln Red IMPS FC - FC Copenhagen: FC Copenhagen által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp