Jó kis csörte maradt vasárnap délutánra a Bundesligából, két olyan feszül egymásnak, amelyek a BL-be vágynak, de a Bundesligában a Bayern München- Borussia Dortmund duó mögött annyira besűrűsödött a mezőny, hogy az eszméletlen. A 3. és a 11. helyek között 4 pont a távolság, szóval itt egy-két jó vagy rossz meccsel brutálisat lehet esni vagy épp előre jönni.

A Leverkusen a 4. helyen áll, de a Freiburgot beelőzheti vasárnap estére. A Lipcsének is van sansza a top4-be beférni, de ez függ az Uniontól is, illetve hát attól, hogy a foghíjas Lipcse mit alkot a Bayer ellen.

A RasenBallsport igazából nem is a kezdőt illetően tűnik karcsúnak. Ám a terhelést ezek a srácok kapták a BL-ben is, jobbára előző héten is, szóval annyira pihentek nem lehetnek. Mégis úgy érzem, ez a tervezett Henrichs-Mukiele-Klostermann-Gvardiol-Nkunku-Kampl-Adams-Angelinho-Forsberg-Silva mezőny azért igencsak ütőképesnek tűnik. Nagyjából a Bruges ellen is így nézett ki a csapat, mégis 4-szer tette be az első félidőben a belga csapatnak. Szerintem egyszer simán megvillanhat a Lipcse. Ez egy bivaly csapat, remek játékosokkal. Elöl simán megvannak, és a Leverkusen akár hajlamos lehet könnyelműnek lenni, ha ránéznek arra a listára, hogy az ellenfélből kik hiányoznak. Pici hiba, Nkunkuék máris vezetnek. Meg eleve mattolható csapat a Leverkusen.

Viszont a Bayer támadójátéka sem rossz. A Lipcsének pedig a védelme a leginkább foghíjas, sőt kérdéses Gvardiol játéka is. Ugye már eleve Upamecano nagyon hiányzik, most Orbán sincs, azért ott lehetnek gondok. Láthattuk talán a City ellen, hogy a Lpcse két színes bőrű védője, védekező játékosai, Simakanék simán összevesztek meccs közben. Ez nekem amúgy jó jel, mert nagyon akarnak, de azért ez a védelem nem az ideális. A Leverkusen pedig általában olyan csapatok ellen jó meccset szokott játszani, amely nem csak a védekezéssel van elfoglalva. Én azt mondom, egy-egy ütés félidőig mindkét csapat bevisz, erre pedig 3.60-as odds, nekem nagyon korrektnek tűnik.

Nézők nélküli meccs lesz sajna, de ez sem befolyásol. Profik a srácok, és azért az előző években hozzászoktak, hogy üres székek előtt kergetik a bőrt, és azért simán voltak nagyon szórakoztató meccsek így is.

RB Leipzig - Bayer Leverkusen: Mindkét csapat gólt szerez - 1. félidő - Igen/Nem tipp