Első ránézésre ez egy ultra-under, megkockáztatom, 0-0-ás meccs. Viszont könnyen lehet, hogy nem úgy alakul, ahogy azt várjuk. Mostanában sok LaLiga meccsen, ahol gólt sem várok, megindul a lavina, és potyognak.

A Getafe még mindig kieső helyen, a 2-4-9-es mérleg pocsék. A 10 lőtt gól legkevesebb a ligában. Ha azt is hozzáteszem, hogy közben a Bilbao védekezése elit, a 11 kapott góljával holtversenyben a Sevillával első, talán azt is hihetnétek, elment az eszem. Sok minden szól a gólok ellen, főleg a Geta gólja ellen. De az utóbbi időben azért főleg hazai pályán érezni ezen a csapaton, hogy az akarat megvan. Tény, hogy az akarat kevés. Kevés, de mégis valami. Igazából ami fura, hogy a Getafe csapatában nincs kreatív játékos. Amikor volt, akkor sem igazán működött a csapat. Mondjuk a Cucu a szélen sokat tett hozzá, de pl. Kubo annyira idegenül mozgott ebben a csapatban, hogy elmondani nem lehet. A Getának a Bordalás-féle megfélemlítő foci állt jól. Michel nem is húzta sokáig, jött QS Flores, és azért ha olyan nagyon nem is indult meg felfelé a Geta, otthon azért mutatnak életjeleket. Érdemes megnézni a számokat, főleg az első félidőket nyomják meg, rendre több helyzet jut náluk az első játékrészre, mint a másodikra. A Geta az utolsó 5 hazai meccsén 4-szer lőtt gólt a félidőig. Kapitulált az Atleti és a Sociedad is, de az Espanyol és a Cádíz sem úszta meg. Egyedül a Celta nem kapott gólt Madridban Ünaléktól az első félidőben.

Simán el tudom képzelni, hogy Ünalék begyötörnek egyet valahogy. Akadnak igazi bombázók is a csapatban, mondjuk egy Arambarri, akinek ágyú van a lábában. Ünal minden meccsén embertelenül nagyot küzd. Nem túl cizellált a Geta focija, de tömik befelé a lasztit az ellenfelek büntető-területén belülre, ott meg igazából már bármi lehet. Ami biztos, nem szép a Geta focija, de Flores érkezésével azért picikét jobb az összkép, otthon az utolsó két meccs jól sikerült, hisz nyert a madridi együttes. Bízom benne, hogy megint apait-anyait beleadnak az elején, és akkor jöhet a várt dugó.

Getafe - Athletic Club Bilbao: Getafe gólt szerez - elsõ félidõ - Igen/Nem tipp