Gyorsan észbe kaptak az RB Leipzignél, a sikertelenségek hatására elküldték Jesse Marscht és hozták a német-olasz Tedescot, akivel egyből belecsaptak a lecsóba és a gödörbe került Mönchengladbach-t könnyű szerrel intézték el 4-1 -el. Ami menthető azt menteni kell így az őszi szezon végéhez közeledve az elhullajtott pontokat vissza kell hozni, és ezt csak győzelmek sorával tehetik meg a lipcsei bikák, így Augsburgban is győzelmi szándékkal és nem kényszerrel érkeznek. Kellenek a sikerek mellyel visszarázódhatnak és reálisan újból célba vehetik a Bajnokok Ligáját érő pozíciókat. Minden játékos tiszta lappal indult és láthatóan nagy kedvel játszott a Gladbach ellen, Silva is Gvardiol is betalált, Szoboszlai csereként jutott szóhoz. Egy bomba formában lévő Nkunku és egy kivirágozásra váró André Silva rohamozza majd az Augsburg kapuját.

Az Augsburg a 16. helyen szerénykedik a német első osztályban, hol van már a nemzetközi porondra is jutó együttes. Igaz pár fordulóval ezelőtt nagy meglepetésre a Bayernt is elkapták (2-1), ám nem tudják állandósítani a formájukat, így csúszhatnak be Bochum elleni vereséghez hasonlóak legutóbb otthon (2-3). Hétvégén a Köln otthonában megint a hullámzás tetejére jutottak, nyertek a kecskéseknél, én pont ezért mondom ezt a formát két meccsen át már nem fogják tudni tartani. A Lipcse ma szétzilálhatja gyors támadó egységével őket hazai pályán is, és ez a nyomás gyakorlás már a kezdősípszónál kezdetét veheti.

Már említettem, de újból leírom látványos a lipcseiek megújulása, már az új edző személyének köszönhetően, ez a változás pedig Augsburgban is sikert hozhat a Red Bullosok konyhájára.

FC Augsburg - RB Leipzig: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp