Utolsó próbát teszek a vendégekkel, ha ez is elmegy hanyagolni fogom őket.

A Hertha csapata már Dárdaival is nagyon szenvedett, az elküldésével nem oldódott meg semmi. Rengeteg kulcsjátékost elengedtek a nyáron, bár érkezett pár nevesebb játékos is (Boateng, Jovetic, de a berlinieknél játszik Belfodil, Piatek és Selke is). Számomra érthetetlen, hogy ez a csapathogyan van a tizennegyedik helyen, a Wolfsburg, Gladbach, Stuttgart hármas mellett. A Hertha hazai pályán nem kapott még ebben a szezonban három gólt, míg a Dortmubd ebben a szezonban több alkalommal is rúgott idegenben hármat. A Hertha ellen több alkalommal is eljutott idegenben három gólig, tavaly például öt gólt rúgtak a sárga-feketék a második játékrészben.

Haaland visszatérésével jelentősen javult a vendégek tamadójátéka, amit jól mutat, hogy a visszatérése óta lejátszott öt mérkőzésen hat gól és egy gólpasszt jegyez a norvég támadó. Kiváncsi leszek, hogy kit hoznak majd a helyére a nyáron, mert 100%-ra veszik a támadó távozását.

Amióta nem Dárdai, hanem Korkut a csapat edzője, azóta 1-1-1-es mérleget tud felmutatni a fővárosi együttes. Legutóbb a Mainz ellen szenvedtek rettentő sima, 0-4-es vereséget. A mutatott játékuk is katasztrófa idén, és sok gólt is kapnak. Könnyen a rájátszást érő helyen találhatja magát a Hertha vagy a kiesőhelyen, mert elég sűrű a mezőny és ennyi rossz meccs nem fér bele. Szezon elején az első tízbe vártam őket, ami meglehet még ugyan, de nem ezzel az edzővel és ilyen gyenge védelemmel. Szerintem ma sem lesznek a toppon a hazaiak és sima vereséget fognak szenvedni. Legalább három dortmundi gólt várok, nert nekik pedig 'tapadniuk' kell a Bayernre. Vagyis inkább bebiztosítani mégjobban a második helyet.

Hertha BSC - Borussia Dortmund: Borussia Dortmund által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp