2022-es Gurus írásaimat egy angol másodosztályú párharccal nyitom meg, melyet vasárnap délután rendeznek 16:00-tól kezdődően. A szemben álló felek közül egyértelműen a hazai pályán szereplő, egykori Premier League-győztes Blackburn számít favoritnak, akik a vendég Huddersfield Town feletti sikerrel - ha csak ideiglenesen is - akár a tabella második fokára is felkapaszkodhatnak! Úgy tűnik tehát, hogy hosszú évek után ebben a szezonban reális esély nyílhat a Rovers számára, hogy jövőre ismét az élvonalban járathassák a labdát.

Parádés formában zárta a 2021-es naptári évet a Blackburn. Tony Mowbray legénysége utolsó hat tétmeccsét kivétel nélkül megnyerte, vesztes meccs találásáig pedig egészen november 3-áig vissza kell lapoznunk a krónikákban, amikor is a feljutásért vívott harcban egyik legfőbb riválisnak számító Fulham ellen megsemmisítő, 0-7-es zakóba futottak bele! Nos, úgy tűnik majd két hónap távlatából, hogy a kiadós verés mentálisan nem megtörte, hanem sokkal inkább felébresztette a kék-fehér együttest!

Legutóbbi áldozatuk a kiesés elől menekülő Barnsley volt, akiket szerdán 2:1 arányban gyűrtek le szintén hazai publikum előtt az Ewood Parkban. A Rovers a 24. percben Rothwell révén magához ragadta a vezetést, melyet nem teljesen érdemtelenül a félidő hosszabbításában a Barnsley egalizálni tudott. A döntő találat a 65. percben született, amikor Ben Brereton egy kiugratást követően két védővel a nyakán durván 15 méterről ki lőtte a hosszú alsót beállítva ezzel a végeredményt, s az újabb Blackburn sikert! Egyébként a 22 éves chilei támadónak ez volt szezonbeli 25. fellépésén a 20. találata!

Nem lesz egyszerű feladata tehát a vendégségbe érkező Huddersfieldnek! Mindazonáltal kijelenthető, hogy nem teljesen feltartott kézzel érkeznek az Ewood Parkba, hiszen a "Terrierek" szintén jó formát produkáltak a közelmúltban. Ugyan a sikeres időszak nem mérhető egyelőre a Blackburn meneteléséhez, mindazonáltal öt fordulóra nyúló veretlenségi szériájuk (3-2-0) kellő önbizalmat adhat számukra. Pláne, ha azt vesszük tekintetbe, hogy Carlos Corberan együttese hétközben meglepetésre idegenben, Holmes első félidei dugójával legyőzte az egész meccsen fölényben játszó Nottinghamet (0:1). A győzelemnek köszönhetően pedig egyelőre a 6. pozícióban tanyáznak, ami már belépést jelente a szezon végén a PlayOFF küzdelmeibe!

Természetesen a szezonbeli erőltett menet következtében mindkét trénernek számolnia kell kiesőkkel. A Blackburn oldalán elvileg öt játékos maródi, de kardinális fontosságú kiesőt nem találtam. A Huddersfield oldalán pedig egyértelműen a házi gólkirály Danny Ward esetleges kiesése okozhat fejtörést. A szezonban 7 gólnál járó támadót a csütörtöki Nottingham elleni meccs elején le kellett cserélni, mert rosszul érezte magát.

Mindent összevetve Blackburn dominanciát várok a meccsen, ahol gólokkal számolok, akár mindkét oldalon. A hazaiak keretében nagyon él a 20 gólos chilei Brereton, de akár társa a támadószekcióban, Sam Gallagher is beveheti majd Lee Nicholls kapuját. Míg a Terrierek oldalán - bár Ward esetleges hiánya fájó lehet a tipp szempontjából - jóval több player kiveszi részét a találatokból (Sinani, Thomas, Holmes stb.).

Úgy vélem, hogy ezen a csörtén akár maga a favorit Blackburn is képes lehet összehozni minimum két gólt, de nem lepődnék meg, ha a Huddersfield is vállalna legalább egy dugót.

Tippem: 2-1-re nyer a Blackburn.

Blackburn Rovers - Huddersfield Town: Gólok száma - Felett/alatt tipp