Nagyon nehéz most kiigazodni a spanyol bajnokságon, alaposan belenyúlt a pandémia a csapatok felkészülésébe és az aktuális hadra fogható kezdő tizenegyekbe. Nem az edzők állítják össze a csapatokat, hanem túlzással a betegség.

Talán a városi rangadón a Getafe - Real Madrid meccsen nem a legnagyobb arányba szól majd bele a járvány...

Áprilisban volt alkalmam végigszenvedni a hasonló leosztású, Madrid külvárosában rendezett összecsapásukat, amit valahogy csak megúszott akkor a Getafe és lehozta 0-0 -val a bajnokit.

Kétszer egymás után szerintem ezt a bravúrt nem viszi véghez a kis csapattá avanzsálódott Quique Flores legénység.

Mert tavaly is erősen szenvedtek a kiesés elkerüléséért és most is ott liheg a nyomukba a pontazonossággal álló és kieső Alaves és Elche együttese is.

A Real madrid a rengeteg hiányzós meccsét csak túlélte, Bilbaóban úgy léptek fel, hogy Ancelottiék is majd egy tucatnyi játékosra nem számíthattak, de Benzema klasszisa és két korai gólja hamar lezárta a lényegi kérdéseket. Ahhoz a héthez képest a mai meccsre való készülés kánaán az olasz trénernek, mert elenyésző számban nem számíthat csak reális kezdőjátékosokra.

2014 -től az Alfonso Perezben hét csörtéjük volt egymással, ebből öt egyértelmű Real siker és két vérszegény 0-0. A tavaszi meccsből tanulva és látva azt, hogy Benzema megint megtalálta a góllövő cipőjét, azt mondom a kiesés ellen menekülő helyi ellenlábas ellen begyűjti most a kötelező három pontot a királyi gárda. A Cadiz ellen letudta a pontvesztős meccsét a Real, innentől egy darabig győzelmek jöhetnek futószalagon a Blanco tizenegytől.

Getafe - Real Madrid: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp