Fogadási szempontból mindenképpen érdekes mérkőzést hozhat számunkra a Bundesliga 18. fordulójának zárómeccse, melyen a Bochum együttese a liga legrosszabb formájában lévő csapatát, a Wolfsburgot látja vendégül vasárnap délután.

Annak ellenére, hogy a házigazda kék-fehér gárda két zakóval zárta a 2021-es évet, nem mondhatjuk azt, hogy rossz periódusban lennének. Thomas Reis legénysége az aktuális pontvadászatban főként hazai környezetben számít rágós falatnak a riválisok számára, amit mutat, hogy ebben a szezonban mindössze kétszer kapituláltak a Ruhrstadion gyepszőnyegén (4-2-2). Legutóbb ugyan az Union ellen nem sikerült otthon pontot szerezniük (0:1), ám tudjuk, hogy minden sorozat megszakad egyszer, s most a vendégségbe érkező Wolfsburg a közelmúltbeli forma alapján reálisan verhető kategóriának tűnik a Bochum számára.

Az idei szezonban BL-t is megjárt Farkasok háza táján totális a káosz. Szeptemberben a zöld-fehérek még a tabella élén álltak, most pedig mindössze három egységnyire vannak az osztályozót jelentő 17. helytől. Előbb van Bommel bukott meg a jó kezdést követően, most pedig utódja juthat könnyen a holland előd sorsára. Florian Kohfeldt októberi kinevezését követően feltámadni látszott a Wolfsburg, ám az erős kezdést súlyos mélyrepülés követte, s a 2022-es esztendő első tétmeccsét megelőzően Weghorsték nyolc meccses nyeretlenségi szériában vannak, amiből mindössze egyetlen döntetlenre futotta még november 20-án a Bielefeld vendégeként (2:2). Ez az óriási méretű vereségszéria engem a tavalyi Schalke vergődését juttatja eszembe.

Annyi bizonyos, hogy a három hetes téli szünet a lehető legjobbkor jött a számukra, s a legnagyobb kérdés, hogy mentálisan mennyire tudta helyre rázni Kohfeldt a keretet?

Mindenesetre a vendégek helyzetét tovább nehezíti, hogy majdnem a fele keret hiányozhat vasárnap délután. A jelen egészségügyi helyzet mellett többen sérülésekkel is küszködnek. Bokatörése miatt komoly kiesést jelent Lukas Nmecha hiánya a támadószekcióból, de maródi elvileg még William, Xaver Schlager, Paulo Ottavio, Admir Mehmedi, Aster Vranckx, Joshua Guilavogui és Marvin Stefaniak is. Kevin Mbabu, illetve Dodi Lukebakio pedig betegség miatt maradhatnak távol.

Bár a Bochum kerete sem éppen 100%-os, hiszen ezen a meccsen tölti le sárga lapos eltiltását Erhan Masovic, illetve a támadószekcióból hiányozhatnak többen: Simon Zoller, Danny Blum, Tom Weilandt és Takuma Asano. Jó hír azonban, hogy akár debütálhat a Brightontól frissen igazolt Jürgen Locadia, bár egyes vélemények szerint a kezdőben valószínűsíthetően a csapat elsőszámú gólfelelőse Sebastian Polter kap helyet.

Összességében adott egy totális mélyrepülésben lévő Wolfsburg, akik hatalmas nyeretlenségi szériában vonultak a téli szünetre. A keretük a hírek szerint rendkívül foghíjasnak látszik, s most egy olyan kiscsapathoz mennek vendégségbe, akik bár nem zárták jól 2021-es évet, ám összességében magukhoz mérten nem futnak rossz szezont!

Így alaposabban körbejárva a meccset pedig meglepő, hogy a fogadóirodák mégis a meccs favoritjának a Wolfsburgot tartják. Nem is picit! Bizonyára a bukik azzal számolnak, hogy a Farkasok a három hetes szünetben rendet tettek a fejekben, s megkezdik menetelésüket felfele a tabellán. Ám a szorzók alapján a fogadási értéket egyértelműen a Bochum oldalán kell keresnünk. Szerintem jó eséllyel pályáznak a kék-fehérek legalább az egy pont otthon tartására, de akár még vérmesebb céljaik is lehetnek ezúttal!

Tipp: 1:0-ra nyer a Bochum

VfL Bochum - VfL Wolfsburg: Dupla esély - Dupla esély tipp