Óóó, Afrika. Ha belegondolok, hogy én pár éve még néztem, sőt mit néztem, vártam az ANK meccseit. Fiatalság, bolondság. Pedig nem volt annyira rég. Előttünk van egy rét, kaszáló, nevezzük bárhogy, ilyen kis medence jelleg, régen tavak voltak, de az évek során feltöltődött, a nád kb megszűnt létezni, és most kaszáló. viszont baromi jó, mert vannak évek, amikor olyan frankó jégfelület alakul ki, hogy elmondani nem lehet. Nosztalgikus emlék, amikor még én és öcsém is suliba jártunk, ebben az időszakban zajlott az Afrika Kupa, jó masszív mínuszok voltak, kimentünk korizni, átizzadtunk mindent, ami csak rajtunk volt, aztán zuhany, majd néztük a fekete srácokat, ahogy kergetik a ballont. Igazán komoly kontraszt volt, hideg, havas kori után ANK, de hát királyság volt.

Én bevallom, manapság már képtelen vagyok ezt a bohóskodást komolyan venni. Más kérdés, hogy ettől még fogadni szoktam rá. A meccsek már rég nem izgatnak, max a végeredmény. Igazából annyira homogén massza ez a torna, itt bárki képes bárkivel egy jó masszív nulla-nullát játszani. A jobb csapatok, melyek papíron jobbak, és jobbak a játékosaik, azok elbohóckodnak, és alig várják, hogy visszatérjenek a klubjaikhoz a luxusba. Amíg itt vannak, elökörködnek. A kicsik meg arra jók, hogy az általában külföldi edzők egy masszív védekezést felépítenek, és emiatt ha a 'nagyok' nem feszülnek meg, marad a remi. Ritka a 4-4-es gólzápor, ha van, akkor nagyot szól, de még a bunda is iksz. Itt minden iksz. Presztízs értéke nagyjából semmi. Vagy legalábbis a nagyoknak.

De a rendszer is kedvez a remiknek, hisz a két csop. első mellett a 4. legjobb harmadik is továbblép, szóval egy-egy ponttal araszolva is tovább lehet jutni. Elvileg Kamerun jobb, de itt nem nagyon faktor. Az előző tornán pl. Benin jutott tovább három remivel, szóval ez az a torna, ahol antifocival is lehet eredményt elérni. Én azt mondom, nem szakadnak meg a srácok, az iksz jól is fizet, és még pont is jön. Win-win szituáció. 3.80-ért ez rendesen bűn otthagyni.

Kamerun - Burkina Faso: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp