Eddig kettőből semmi, ami a 2021-es ANK döntetleneket illeti. Még rímel is. Én a burkinai meccset húztam remibe, sajnos nem jött, de nem adjuk fel. Egyre nagyobb az esély a döntetlenre, és mivel hétfőn 3 meccset is rendeznek az ANK-n, így én azt mondom, ide a rozsdás bökőt, ha ma sem lesz remi. Súlyoztam a meccseket iksz-esély szempontjából, és nálam két találkozó nagyjából azonos eséllyel indul:

Az első ilyen a Marokkó-Ghána meccs. A C-jelű csoportban ezt a két együttes tehetjük az első két helyre papíron, azért Gabon és a Komoró-szigetek talán gyengébb játékerőt képvisel. Én azt mondom, ez a két csapat gondolkodhat úgy, hogy itt picikét simogatják egymást a látszat kedvéért, de nem lesz különösebb esemény, amit mondjuk gólnak neveznék. A döntetlenért 1-1 pontot kapnak, és marad még két lehetőségük, hogy mondjuk egy győzelmet mondjuk Komoró ellen összehozzanak. Négy ponttal szinte biztos a továbbjutás.

Marokkó amúgy acélos kis kerettel rendelkezik, csak a Sevillából hárman mentek, mondjuk érdekesség, hogy Y en-Neysri úgy utazott el, hogy covid-pozitív és sérült, vele aztán biztos ki lesz segítve Marokkó. Mondjuk nem tudom, hogy ha már Sevillában pozitív volt, minek utazott, vagy csak már Afrikában, a repülőúton lett pozitív, mindegy is, lényeg a lényeg, megérkezett, és irány a karantén :D

Marokkó egyébként nálam ilyen 'léhűtőek gyülekezete', olyan srácok vannak itt, akik alapvetően hihetetlenül tehetségesek, de valamiért megmaradnak ennek. Sokszor éreztem Marokkó esetében, hogy egy-egy meccsen sokkal többre lennének képesek, de valamiért a gyilkos ösztön nem volt meg a csapatban. Ghána most annyira nem tűnik acélosnak, de ha Ghána, nekem valamiért egyből a bunda szó ugrik be. Emlékezhetünk rá, Ghána vb meccset is képes volt lecsalni, de ha beírjátok a google-be, hogy ghana match fixing, lehet róluk olvasgatni ezt-azt. Nincs most sok ebben a ghánai keretben, ha reálisan nézik ezt a találkozót, Marokkó papíron jobb. Épp ezért Ghána valószínűleg rámegy a remire, Marokkó meg van annyira lusta csapat, hogy pont annyit adjon ki, ami az ikszhez jó, de nem fognak megszakadni a győzelemért Munirék.

Marokkó - Ghána: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp