2011 a dátum, az évszám, amikor az Athletic Bilbao Baszkföldön kívül meg tudta verni az Atletit. Véletlen? Nem hiszem, mert 2011 az évszám, amikor sok év gyötrelem, bunda és szenvedés után José Luis Torrente kedvenc csapata, az Atletico a siker útjára lépett. Simeone regnálása azóta is tart, az Atletico azóta is jegyzett csapat nemzetközi szinten. Bajnoki cím, BL-döntő, voltak itt szép eredmények. Szóval mióta Simeone a Madrid edzője, a Bilbao csak otthon tudta legyőzni mostani ellenfelét. A Madrid viszont többször kibabrált a Bilbaóval, amikor idegenben játszott.

Most semleges helyszínen találkoznak, ez szerintem semmiképp sem a Bilbaót segíti. Az sem, hogy a baszkoknál a vírus később jelentkezett, így ennek is lehet még hatása a meccsre. Az Atleticónál (ahogy a Bilbaónál is) elvileg nincs már covid-pozitív játékos, leginkább sérülések miatt maradhatnak távol páran a találkozótól. Az is jó kérdés, melyik edző mennyire mer rotálni. Viszont szerintem annyira ismerjük Simeonét és Marcelinót, hogy túlzottan lebutított együttes egyik oldalon sem fogunk látni.

Nézettség szempontjából érdeklődés szempontjából szerintem egy Atletico - Real lenne a jobb, szóval nem lepődnék meg, ha még picike segítséget is kapna a Matracos együttes GC Fernandez sporitól.

Ami tény, az Atleticónál most nincs meg az a hihetetlen fókusz, ezt az Atleticót meg lehet sebezni. Viszont rutinos csapat, a védők felépültek kivétel nélkül, a Villarreal elleni meccshez képest változás, hogy most nincs eltiltott kulcsember sem. Ami a két csapat közötti különbség lehet, hogy az Atleticónál több a kreatív játékos. Correa, Carrasco (amikor épp van kedve), Felix, de akár de Paul is, képesek váratlant húzni. A Bilbaónál Muniain és Inaki a két kulcsjátékos, de a 'tico ellen nekik ritkán van könnyű dolguk szervezkedni. Picit úgy vagyok ezzel a találkozóval, mint a szerdaival, ahol max egy ikszet tudtam elképzelni. Végül döntetlen is lett, itt is max. annyit látok a Bilbaóban, hogy remivel kihúzza, de nálam esélyesebb az Atletico. Ami kérdéses lehet, hogy a Matracosok mikor és kivel pótolják Trippiert. Elvileg Wass a kiszemelt, aki szerdán tárgyalt a Valenciával, aztán hogy mire mentek, hát ennek nem néztem utána, de egyelőre most ez még nem is lényeges.

Atlético Madrid - Athletic Club Bilbao: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp