Ideális mérkőzés az overezéshez. Mindkét csapat olyan hektikus, mint a 2,8%-os tej vagy a csirkefarhát ára. A Gladbachnál én azt hittem, hogy a téli szünetben megtörténik Adi Hütter kirúgása, de bizalmat szavaztak neki. Jól tették. Hütter kiváló edző, csak idő kell számára, hogy kialakítsa a csapatát. A Bayern München ellen az első 15-20 percben csak kergették a labdát, de aztán volt egy 20 kiváló percük, ahol megérdemeltem fordítottak, mert a két góljuk mellett volt még két százszázalékos helyzetük. a második félidőben csak életben maradni próbáltam, ami végül a COVID-tól megtizedelt Bayern ellen sikerülhetett is. Összességében nem lehet kijelenteni, hogy érdemtelen lett volna a München elleni győzelmük.

Azonban ha hozzávesszük a tavalyi év végi teljesítményüket, akkor már foghatjuk a fejünket. Ha Sommer nem véd ihletett formában, akkor a védelem biztosan nem tudja kivédekezni a müncheni támadásokat, és kapnak vagy ötöt. Azért a Bayern Leverkusen védelme nem annyival gyengébb, mert Patrik Schick lassan olyan szinten lesz, mint a tíz évvel ezelőtti, még épp világsztárrá váló Lewandowski. gladbachi oldalon nem lesz változás az előző meccshez képest a csapatban, tehát ismét Sommeren múlhat a kapott gólok száma. Fene sem tudja, hogy a svájci tud-e kétszer ilyen szinten védeni.

Aztán ott van az is, hogy egy nappal a nagy müncheni diadal után játszottak egy barátságost a Viktoria Köln ellen. Sikerült streamet találnom a meccshez, végignéztem. Kezdett Plea és Thuram is, sőt, több pénteken kispadozott játékos is, mégis győztek a kölniek. Hát ez a második csapat hagy kivetnivalót maga után, ha egy harmadosztályú klub simán nyomja le őket. Tehát adott jó kezdőtizenegy, de a cserék már korántsem ilyen jók!

A másik oldalt elnézve, a Bayer Leverkusen legalább annyira kiszámíthatatlan. Az Union Berlin simán mondtam volna a győzelmüket, erre örülhettek, hogy a végén pontot mentettek. Valami nagyon nem stimmel a csapat játékával. Vannak olyan periódusok, amikor bárkit ledominálnak, aztán történik valami, és rögtön kapnak 2-3 gólt. Például az Union 5 percen belül rúgta a két gólját, a Hoffenheim 3 percen belül, a Frankfurt 7 percen belül. Tehát ha kapnak egyet, akkor hirtelen megpattan valami a játékosok agyában, és rögtön jön a következő.

Most ráadásul a Leverkusen erősen tartalékos lesz. Vannak ANK-s játékosok, vírusosak és sérültek is, összesen én 9 hiányzót számoltam össze. Ez sok, mert minden csapatrész érintett (Amiri, Baumgartlinger, Paulinho, Tapsoba, stb.).

Mi jöhet ki a meccsből? Természetesen gólok! Ha a Leverkusen elkapja a fonalat, akkor gyorsan tud 2-3 gólt lőni, de ha bekap egyet, akkor szinte azonnal kapja is a következőt. Tehát ha egy gól születik a meccs első 15-20 percében, akkor nagy valószínűség szerint meglesz a kettő találat félidőig.

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp