Könnyed edzésnek ígérkezik a Lipcse számára a német kupa következő fordulója szerda kora este. Domenico Tedesco csapata a legjobb 64 között a Sandhausen otthonában aratott 0:4-es és a Babelsberg elleni 0:1-es sikerrel kvalifikálta magát a legjobb 16 közé azaz Gulácsiék még gólt sem kaptak és ez a sorozatuk akár ma is folytatódhat.

A Lipcse ugyanis idén is erős, viszont egy-két váratlan és megmagyarázhatatlan vereség rendre becsúszik a csapat életébe aminek köszönhetően piszok nehéz lenne a tavalyi ezüstérmet megismételniük miután a Bayern és a Dortmund is nagy léptekkel halad céljaik felé. Szoboszlaiék a 7.helyen állnak a bajnokságban, viszont elképesztően szoros a mezőny eleje-közepe így csak négy egységre vannak a dobogós helyen álló Leverkusentől. A Bielefeld elleni égést követően a 2022-es évet két győzelemmel nyitották és ez a lendület kitarthat a mai kupameccsre is. A várható kezdőket ugyanis pár órája közölték és bizony a Lipcse nem úgy tűnik mint aki félvállról venné a meccset. Ezen lista persze a kezdésig még változhat de jó távpontnak mondható, tovább szeretnének jutni nem is kérdéses.

Gulacsi; Simakan, Orban, Gvardiol; Klostermann, Adams, Kampl, Angelino; Nkunku, Silva, Poulsen

Vendég oldalon már más lehet a szitu. Egyrészről jó dolog az egyik legjobb német csapat ellen pályára lépni, hiszen ez utoljára közel 10 éve a harmadosztályban jött össze a Rostocknak, viszont másrészről az amúgy is gyenge formában levő csapat esélyei így elenyészőek, főleg idegenben és akkor ha tényleg hasonló erősségű kezdőt vezényel pályára DT. A Bundesliga 2.ben a kieső helyek elől menekülő csapat a legutóbbi hat bajnokiján (0-3-3) három pontot kapart össze. Szerintem prioritást élvez a Heidenheim elleni hazai bajnoki három nap múlva, itt akár mennyire törik magukat nem lenne esélyük továbbjutni. Így az első gólig fognak némi ellenállást kifejteni, ami ha az első félidőben érkezik, csúnya is lehet a vége.

Tipp: Mindkét félidőt nyeri a Lipcse, 4:0.

RB Leipzig - Hansa Rostock: A RB Leipzig nyeri mind a két félidõt - Igen/Nem tipp