Sem a Lyon, sem a Saint-Étienne csapata nen úgy teljesít, ahogy az elmúlt években. Vagy úgy, ahogyan elvárható lenne tőlük. Ez főleg a Lyonra igaz, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy hány hiányzója van a két csapatnak.

A Lyon jelenleg nyolc játékosát kénytelen nélkülözni, főleg az Afrikai Nemzetek Kupája és sérülés miatt. Nem lesz eltiltás miatt Boateng sem, akit sok helyen az egyik legjobb Lyon igazolásnak neveznek. A vendégeknél a hiányzók száma jelenleg tizenegy, de ez a kezdésig csökkeni fog, biztos vagyok benne.

A hazaiak legnagyobb problémája, hogy a nyerhető mérkőzéseiket is rendre el tudják bukni, illetve sok döntetlent játszanak. A Reims elleni hazai bukta, vagy a Nice és Angers elleni vereség is meglepetés kategória. De meglepetés az is, hogy olyan csapatok ellen játszanak döntetlent, akiket korábban képesek voltak rendre elverni. Idén nagyon tömör az élmezőny, rendkívül nehéz lesz kijutni Európába.

A vendégek a bentmaradásért küzdenek, de szerintem ehhez muszáj lesz majd igazoljanak. Jelenleg az utolsó helyen állnak, öt pont hátrányban az utolsó előtti Bordeaux csapatától. A sereghajtó a tizennyolcadik, már rájátszást érő Lorienttől is öt pontra van, nagy szerencséjük, hogy hátul is nagy a tömörülés.

Egy éve idegenben még 5-0-ra nyert a Lyon, majd októberben már csak 1-1-re futotta. Ma valahol a kettő közötti gólszámot tudom elképzelni a hazaiaknak, illetve egy Lyon győzelmet.

Ugyan sok a hiányzó a mérkőzésen, azonban még így is maradt egy-két jobb játékos a hazai oldalon. A tippem az, hogy legalább három gólt szerez a hazai együttes.

Lyon - Saint-Étienne: Lyon által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp