Az angol másodosztály 27.fordulójából egy olyan mérkőzést néztem ki ahol bár két élmezőnyhöz tartozó csapat találkozik egymással ebben a kora délutáni időpontban, mégis elég nagy szakadék van a csapatok között amit a 16 pont különbség is jól szemléltet.

Marco Silva csapata ugyanis valami embertelen amit művel csapatával a 2022-es évben. Az óév végén emlékezhetünk hogy már kezdték leírni a csapatot, zsinórban öt bajnoki mérkőzésen nem tudtak nyerni és nagyon úgy tűnt a magabiztos előny hamar elolvadhat és nagy szenvedés fog következni a Premier Leaguebe való visszajutást illetően. Az új esztendő és a január viszont nagy fordulatot hozott a gárda életébe. Az FA-kupában egy sovány győzelemmel nyitottak full tartalékos kerettel, de nem is ez a lényeg hanem az azt követő három bajnoki meccs. A Reading elleni 7:0 után a Bristol City és a Birmingham sem úszta meg a totális KO.-t (6:2, 6:2) tisztára mint egy tenisz meccs.. Ezt az űrtempót valószínűleg nem lehet tartani sokáig, három meccsen 19 gólt gurítani az már nem evilági, bármennyire is alsóházi ellenfelek ellen sikerült ezeket összehozni. A Kebano-Wilson-Carvalho-Mitrovic négyes lenyűgöző formában van, parádés a helyzetkihasználásuk. Úgy gondolom hogy ebben az időszakban vétek lenne kihagyni az újabb sikerükre való fogadást, ütni kell a vasat amíg meleg és leszakítani magukról újra az üldözőiket. Újabb sérültjük nincs így továbbra is Cavaleiro nem bevethető immáron október óta, illetve Seri aki az Afrika kupán vitézkedik az Elefántcsontparti válogatottban.

Mitrovic az eddigi 26 lejátszott forduló alatt 27 gólt szerzett. A legutóbbi dupláját majd tripláját követően a Birmingham elleni 6:2-ből bármennyire is fura nem tudta góllal kivenni részét, így ma ismét gólra éhes a szerb támadó és szerintem ez össze is fog neki jönni.

A két csapat őszi meccsén úgy tudott nyerni 3:0-ra a Fulham hogy még egy büntetőt is kihagytak, szerintem ma sem lesz kérdés egy percig sem melyik a jobb csapat és már félidőre előnnyel mennek Mitrovicék.

Tipp: 1-3

Stoke City - Fulham: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp