Még pont azon a szinten mozog a szorzó, hogy megéri kivenni. Talán ez lesz az a délutáni német bajnoki, ahol nem is kérdés a gólokra fogadás. Azonban olyan szinten szétszedték már a szorzókat, hogy irreálisan magasra kell tenni a végeredmény gólokra fogadást, hogy értelmes nyereményt kaszálhassunk.

Ezért – talán nem meglepően – a félidei fogadásban látok még értéket. A Hoffenheim nagyon beégett a DFB Pokalban, hiszen a Freiburg 4-1-re verte őket Sinsheimben. Ez ciki. Hiszen épp pár fordulóval ezelőtt írtam, hogy Sebastian Hoeness milyen kiváló edző, milyen jól megcsinálta kicsiben a Bayern München fociját. De talán ez a nagy vereség is mutatja, hogy mennyire jó másoló, hiszen emlékezhetünk, hogy a Gladbach-Bayern meccs mintha a Hoffe-Freiburg klónja lett volna. A kupában egyszerűen ez a fajta játékstílus nem tud eredményt elérni. Persze mondhatnánk az Union Berlin elleni meccsükről is, hogy gáz volt. Szerintem abszolút nem volt az, jól játszottak. Egyik nagy kedvencem lett David Raum, aki már a válogatottban is bemutatkozott, igazi balwinger, aki végig tudja játszani az összes pozíciót ezen az oldalon. Rá számítok most is, mert ő minden meccsén megcsinálja a 2-3 helyzetet, amiből vagy passzt ad vagy maga fejezi be. Az első félidőben szinte minden meccsükön betalálnak, különösen hazai pályán (kivétel egyetlen meccs volt, pont az, amelyiken kivettem, hogy gólt szereznek: Gladbach félidőben 1-0-ra vezetett). A félidei góljukkal most is számolok.

A Dortmund szintén beégett a kupában. Valami tizenvalahány éve nem fordult olyan elő Németországban, hogy vagy a Bayern vagy a Dortmund ne jusson be a kupadöntőbe, de most ez is megtörtént. A St. Pauli kisebb izgalmak után kiejtette őket, amivel nekik is maradt a bajnokság és a lenézett Európa Liga. Haaland a nyáron biztosan távozni fog valahova, tehát fél éve van arra, hogy minden klubrekordot megdöntsön.

Két letámadó csapat találkozik, amikor nem fog kialakulni nagy dominancia, inkább a meccs hullámzása várható. Futni fognak, agresszíven védekezni, és rögtön támadásba lendülni. Én tehát itt látom a legnagyobb esélyét annak, hogy félidőre is meglesz a két találat. Brahiból kivenném a Raum és Haaland első félidőben gólt szerez opciót is.

TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp