A tegnapi nap kiválasztottak szépen ültek, mind a "Part1" -nek elnevezett Collins - Mertens, mind a "Part2" -nek megjelölt Kanepi - Sabalenka meccsen az általam vártak történtek és az első elvesztett szett után rendre sikerült fordítania a hátrányba levőnek, ahogy Collinsnak az első úgy Kanepinek a másik meccsen, igaz ez utóbbin eléggé nagy hullámvasutakat tettek meg a döntő felvonásban a felek. A keddi játéknapra csak egyet szemeztem ki az overes táblámra (Barty meccsét hagynám, ott várom a 2-0 -áős papírformát lejönni).

Krejcikova találkozója azonban nagyon adja így előzetesen az overezést, a hosszabb mérkőzés kimenetelét. A cseh játékos alaposan begyűjtött önbizalomból ennek köszönhetően már nem csupán salakon, de keményen is tudja hozni a kitartásra alapuló játékát és masszivitásával, rendre zavarba tudja hozni a nagyobb püfölőket, ágyúzókat, mint tette azt Ostapenkoval, majd a még nagyobb falatnak tűnő Azarenkaval, akit meglepő módon két szettben takarított el az útból. Azonban egy GS negyeddöntő már nagyobb téttel bír és itt is előjöhet az idegesség faktor az előnyben lévőnél.

Az amerikai ellenfelének pedig szintén vannak már GS tapasztalatai, akár fináléról is. Madison Keys az idei Australian Openen megint elővette a legjobbját és egy szettet veszítve ért a legjobb nyolc közé.

Wang ellen bukott egy nyitó szettet 4:6 -ra, ezt leszámítva nem volt botlása a meccsein, és az utolsó körben is meggyőző teljesítményt prezentálva jutott túl Badosan.

Két tükör sima nyolcadöntő után, most egy újabb izgalmakkal teli női találkozót várhatunk, ahol a döntő szett mondhatja ki az ítéletet a továbbjutás kérdéséről. Mind Krejcikova, mind Keys nehezen "meghámozható dió", így eg yigen hosszú kimenetelű összecsapásra számítok.

Krejcikova, Barbora - Keys, Madison: Játékok száma - Felett/alatt tipp