A jelenlegi jó szériám azt mondatta velem, hogy inkább engedjem el a mai napot, de belenéztem a kínálatba és szembejött velem ez a színtelen-szagtalan Luton Town - Bristol City Championship összecsapás, hát persze hogy ránéztem a lehetőségekre. Mivel az eddig elért eredményeik miatt különösebben nagy nyomás egyik csapatra sem nehezedik, ezért akár összejöhet nekik egy sok gólos közönségszórakoztató összecsapás, azt pedig egész tisztességes oddson kínálják az irodák.

A narancssárga színben pompázó hazaiak egy egész tisztességes évkezdést tudhatnak maguk mögött eddig. Az óév utolsó tétmeccsén a Kenilworth Road-on ikszeltek a liga legjobbjával a Fulham-mal, majd az idei első hazai bajnokijukon legyőzték a dobogós Bournemouth alakulatát. Ezt követte két vendégfellépésük melyből az elsőt nyerték, a másikat veszítették 2:0-ra. Ez utóbbi, a Sheffield Utd. elleni meccsük vezéráldozattal is járt, mert kiállították a védelmük egyik alapemberét Reece Burke-t. Nathan Jones vezetőedző úgy gondolja, hogy Burke pótlása két visszatérő védő, James Bree és Tom Lockyer személyében megoldható, viszont nagyon bízik benne, hogy a mostani találkozóra a gólok is visszatérnek a csapatába. Csatárposzton szinte biztos hogy frissíteni fog a szakvezető, mert a Jordan Clark - Elijah Adebayo csatárduó az utóbbi időben adós maradt a gólokkal. Viszont a középpályáról Allan Campbell egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújt, nem tartom kizártnak, hogy ma például góllal segíti majd a csapatát.

A vendég Bristol City-nél kicsit árnyaltabb a kép, mint házigazdáiknál, de pánikolni Nigel Pearson csapatának sem kell. Most egy nagyon szép és gólokban gazdag találkozóból, a Cardiff elleni 3:2-es győzelemből érkeznek a mai találkozóba, de előtte például a Fulham ellen belenéztek egy hatosba. Hasonló stílust képviselnek mint a hazai csapat, annyi különbséggel, hogy nagyságrendekkel több gólt kapnak náluk. Nem véletlen, hogy az eddig lejátszott idegenbeli találkozóikon mindig kaptak gólt. Most megesküszöm, hogy ebben a hónapban ez lesz az utolsó írásom, ha a mai meccset kapott gól nélkül megússzák.

Egymás ellen emberemlékezet óta nem játszottak ilyen párosításban under 2,5-es meccset. Remélem nem ma jön rájuk a rontás.

Luton Town - Bristol City: Gólok száma - Felett/alatt tipp