Nem akármilyen rangadóval folytatódik déli szomszédunk, Horvátország bajnoksága, hisz a listavezető Dinamo Zagreb fogadja a második helyezett HNK Rijeka csapatát. A hazaiak csipet helyzeti előnyben vannak riválisukkal szemben, mert bár azonos (40) pontszámmal foglalják el az első két helyet a tabellán, de a Dinamo egy mérkőzéssel kevesebb találkozót játszott ellenfelénél. Egy esetleges hazai győzelem esetén ez már számottevő előny is lehet, viszont ha a vendégek nyernek akkor eltüntetik a vesztett pontokat. Sőt, mivel eddig a bajnokságban két 3:3-as döntetlent játszottak egymás ellen, egy esetleges vendégsiker azt jelentené, hogy a Rijeka kerülhetne helyzeti előnybe, mert pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény rangsorol a horvátoknál.

Mint említettem, eddig van két gólokban gazdag döntetlenjük a bajnokságban. Ehhez jön még egy kupameccs, melyet szintén a Maksimir Stadionban játszottak közel két hónapja és azon 1:3-as vendégsiker született. Ezt akárhonnan számolom három mérkőzés 16 gól. Ezek után egyszerűen nem tudom elengedni a mostani találkozójukra kínált 1,82-es oddsot a több mint 2,5 gólos opcióra.

Mind a hazai, mind a vendégoldalon elég nagy játékosmozgás volt tapasztalható a bajnoki szünetben, de mind a két oldalon arra törekedtek, hogy a keretek megerősítésén túl a valós értékeiket sikerüljön megtartani. A felkészülési mérkőzéseik arra engednek következtetni, hogy mind a két csapat becsülettel kihasználta a rövid pihenőt és a tavaszra is jó és gól gazdag mérkőzéseket várhatunk tőlük.

A hazai szurkolók leginkább annak örülhetnek, hogy az eddig is meghatározó csatáruk, Komnen Andric mellé olyan tehetségek is kezdenek felnőni, mint például Deni Juric, aki a felkészülési mérkőzéseken már bizonyított. A vendégeknél annyiban árnyaltabb a kép, hogy két meghatározó játékosuk Ivan Tomecak és Nino Galovic távozik tőlük. Viszont az egykoron magasabban jegyzett ligákban (PL; Bundesliga) edződött gólzsákjuk Josip Drmic maradt és nemcsak hogy maradt, hanem a felkészülési meccsek során is nagyon gólérzékeny volt.

Egy tétmeccs természetesen mindig más, mint egy edzőmeccs, de ennél a párosításnál nehezen tudom elképzelni, hogy ne lenne meg a legalább 3 gól.

Dinamo Zagreb - Rijeka: Gólok száma - Felett/alatt tipp