Nem volt szándékomban foglalkozni szülővárosom női elsőosztályú kézilabdacsapatával, mert általában nem találom el sem gólra, sem eredményre őket. De tételezzük fel, hogy mindenkit érhet baleset, mi van, ha egyszer mégis eltalálom. Ennyi mellébeszélés után az ok, hogy mégis bevállalom ezt a mérkőzést az nem más, mint a mérkőzés góljaira adott szerintem alacsony értékhatár. A Kisvárda KC - Dunaújvárosi Kohász KA női kézilabda mérkőzések közelmúltjában, konkrétan a tavalyi tétmérkőzéseiken nem fordult elő, hogy a csapatok összességében ne jutottak volna el az 52 gólig. Most elvileg olyan a szituáció, hogy ez az érték megint simán benne lehet a csapatokban.

Bakó Botond Kisvárdája nem nagyon unatkozott januárban. Minden sorozatot figyelembe véve 15 napon belül ez a szabolcsi lányok 5. tétmérkőzése. Az eddigi négyet az elvárásoknak megfelelően teljesítették Tamara Radojevic-ék, sőt az e heti Mosonmagyaróvár elleni kupagyőzelem már-már a meglepetés kategóriájába tartozott. Ami szembetűnő egy kívülálló számára is, és tulajdonképpen ebbe szaladtam bele rosszul vagy kétszer, hogy önmagukhoz képest sok gólt dobnak a piros-fehérek. Ezért őket, sorozatterhelés ide, sorozatterhelés oda, a dunaújvárosiak ellen is be merem lőni 26-28 gólra, de azt sem tartom kizártnak, hogy ismét elérhetik a 30 gólos határt.

Kevesebb idei tétmérkőzéssel a hátuk mögött, de nem biztos, hogy sokkal jobb állapotban érkeznek a mérkőzésbe a vendégek. A Vasas ellen a vírus miatt egy erősen tartalékosan kiálló DKKA kapott ki úgy, hogy abban a sanyargatott állapotukban is 28 góllal terhelték meg ellenfelük hálóját. A hétközi kupameccsüket már több visszatérőjükkel a soraikban Ők is sikerrel vívták meg az MTK ellenében. Minő véletlen ott is 28 gólt értek el Bulathék, de ez elég volt a győzelemhez. Ezen sikeren felbuzdulva vezetőedzőjük Vágó Attila nem is titkolta, hogy a győzelemért utaznak a Rétköz fővárosába.

Izgalmas, mi több szoros mérkőzés várható a 8. és 9. helyezett összecsapásán. Ha nagyobb üresjárat egyik csapat játékában sem lesz, akkor mind a ketten eljuthatnak a 26 lőtt gólig.

Kisvárda (n) - Dunaújvárosi Kohász KA (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp