Breidablik egy kifejezetten jó kis izlandi csapat, második lett a bajnokságban 1 ponttal lemaradva a Vikingur Reykjavik mögött. A csapat a legtámadóbb izlandi együttes, 55 gólt lőttek 22 mérkőzésen, majdnem 20 góllal többet, mint a Vikingur! Az overes listámon előkelő helyen szerepel, szeretek rájuk fogadni, mert a játéksílusukban mindig benne van a gól elől és hátul is. Több meccsüket is láttam, minipaks jellege van a játékuknak.

Jó formában kezdték a felkészülési időszakot, hiszen a FOTBOLTI.NET CUP döntőjében kaptak csak ki a Stjarnan csapatától 3-1-re, de akkor is vezettek! Korábbi három meccsükön 5-2, 3-1 és 2-0 lett az eredmény, de mindegyik meccsen lőttek legalább egy gólt az első félidőben is. Ebből leszűröm azt, hogy a felkészülés ezen szakaszában már tudnak dinamikusan is játszani.

A Brentford 2 csapata első alkalommal megy Portugáliába az Atlantic Cup-ra, január 25-én ugrottak be az AIK Stockholm helyére. Fiatalokból áll a csapat, akik nem kerülnek be a Brentford első keretébe. A statisztikai rendszer nem sok mérkőzést jegyzett fel velük kapcsolatban. A klub honlapja szerint „fantastic form” jellemzi őket. A félelmetes hírű Hanwell Town és a Harrow Borough (1-1) ellen a Middlesex Senior Cup és a London Senier Cup küzdelmeiben. Ezelőtt pedig a National League-ben a Maidenhead United-et verték 5-1-re. Nem tűnik túl félelmetesnek a csapat, de azt meg kell hagyni, hogy a honlapjuk csinos és informatív.

Az Atlantic Cup honlapja ezt írja róluk: „Az angol csapat egy első kerethez álló játékosokból és tartalék játékosokból álló kevert csapat lesz. Ez az első alkalom, hogy egy angol csapat az Atlantic Cup-on szerepel.”

Álláspontom szerint az izlandi csapat sokkal, de sokkal magasabb színvonalat képvisel, szerintem a stílusa miatt akár az első félidőben meglőheti a 2-3 gólt. Szerintem a Brentford 2 csak lötyögni jött ide, bekapják a góljaikat, megkapják a prémiumot, aztán mennek haza. Alacsonyabb téttel, de megjátszható szerintem mára.

Breiðablik - Brentford U23: Breiðablik által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp