Az OTP Bank Liga szombati fordulónak kétségtelenül legérdekesebb mérkőzése a Budapest Honvéd FC vendégjátéka lehet Kisvárdán, hisz az önmagához mérten alulteljesítő vendégeknél edzőváltás történt a hét elején. A "varázsló" Horváth Ferenc lelépési díja valószínűleg elérte azt a szintet, amit már a Honvéd tulajdonosai sem sajnáltak a távozása ellenértékének, és viharos gyorsasággal leszerződtették az Újpest egykori sikeres(?) edzőjét, Nebojsa Vignjevicet. Nekem hazai szimpatizánsnak nagyon tetszik az a magabiztosság amivel kispesti oldalról felvezetik a találkozót. Csak szólok, hogy nehogy már ma kiderüljön, hogy nem a Horváth Feri volt minden bajok okozója.

Azt kell jelentenem a Rétköz fővárosából, hogy Kisvárdán ezen a fránya víruson kívül semmi extra hír nincs. Viszont ez és Prenga piros lapja azért kicsit aggodalommal tölti el az egyébként békés hétköznapokat élő együttest. Ha igazak a hírek, akkor a vírus okozta galiba csak a szakmai stábot fogja érinteni hazai oldalon, Prenga helyettesítését pedig Anton Kravchenko ismételt szerepvállalásával megoldottnak tekinthetjük. Az viszont tény, hogy a Loki elleni mérkőzésen az elfogadható mezőnyjáték mellett nagyon nem működött a helyzetkihasználás, de ezzel Révész Attila és stábja is tisztában van. Reményeim szerint Asani utolérte magát egy olyan szintre, hogy tudja vállalni a mérkőzés nagy részét, akkor pedig Mesanovic-csal karöltve a góllövés részét Bumba labdáiból megoldják a győzelem érdekében. A védelem stabilitásával még akkor sem lesz gond, ha esetleg Leoni még nem tudja vállalni a játékot. Sok van még hátra a szezonból, de ki merem jelenteni, hogy egyszer volt Budán kutya vásár, egyszer nyomták itt ész nélkül a Fradit, tehát kb. az volt az utolsó meccs a szezonban, hogy a Kisvárda négy gólt kapott a Várkerti Stadionban.

Meg legyünk őszinték, hiába alkotják nevek alapján az átlagnál jobb játékosok a Honvéd keretét, csapatként nem nagyon tudnak funkcionálni. Ezt láthattuk egész ősszel és ezt láthattuk Feri koporsószögénél a Gyirmót elleni hazai 0:1-nél. Azt nem zárom ki, hogy mentálisan esetleg tud rajtuk valamennyit javítani az új tréner érkezése, de a csapatjáték látványos javulásához több időre lesz szükség náluk is. Nir Bardea a fővárosiaknál is csinált magának egy szabad hétvégét a piros lapjával, így a védelem ott is változtatásra szorul. Elől pedig az a kérdés, hogy Lukic vagy a legnagyobb sztár Zsótér D. egyáltalán helyzetbe tud-e kerülni. Ha Kisvárda tudja hozni azt a fegyelmezett védekezést amit egész szezonban mutatott, akkor élek a gyanúperrel, hogy nem nagyon. Nem akarom a Honvéd szurkolókat elkeseríteni, de a hazai csapat egész heti felkészülését 1/1 Révész Attila irányította és meccselni is Ő fog. Az Ő filozófiája pedig a nagyon biztos védekezésből indul ki.

Valószínűleg nem a forduló mérkőzésére látogatok ki pár óra múlva, de a hazai győzelmen kívül nem nagyon tudok mást eredményt elképzelni.

Kisvarda - Budapest Honvéd FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp