Sajnos tegnap nem volt több szabadidőm, pedig ha összejött volna, akkor ezt a tippet biztosan főoldali tippajánlóban hoztam volna!

Ugyebár tudjuk, hogy a magyar foci sokszor veszélyes terep fogadási szempontból, hiszen a csapatok többségéről elmondható, hogy képtelen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani hosszú távon. Ez pedig hatványozottan igaz az NB2 mezőnyére.

Mégis az előjelek alapján most nagyon bízom benne, hogy az elmúlt hetekben, fordulókban megfigyelt tendenciák érvényesek lesznek erre a mérkőzésre is!

Kezdjük a hazaiakkal! Ugyebár a Szentlőrinc tavaly jutott fel a másodosztályba, s ha jól emlékszem, döcögős kezdet után viszonylag simábban vívták ki a bennmaradást. Az idei szezon őszén pedig a várakozásokon felül teljesített a csapat, volt időszak amikor a felsőházban is tanyáztak! Aztán a tél felé közeledve szépen fokozatosan visszacsúsztak a jelenlegi 13. helyükig. S mindenképpen észnél kell lenniük ugyanis a mezőny tömörülése miatt mindössze öt egysényire találhatóak a már kiesést jelentő 17. pozíció előtt!

Nem csoda tehát, hogy a csapat honlapján kissé aggódóan nyilatkozik Marián Sluka vezetőedző. A tréner kiemeli, hogy a legutóbbi Pécs elleni 1:0-lás idegenbeli vereséget követő héten több játékosa beteget jelentett, ráadásul a csapat "sztárja", a rengeteg magyar klubot megjárt házi gólkirály Miroslav Grumics heteket hagyott ki a felkészülésből, s erőnléte korántsincs rendben.

Vannak tehát gondok Szentlőrincen, amit alátámaszt, hogy a piros-fekete gárda október 24-e óta egyedül a totál szétesőben lévő Szolnokot tudta megverni. Márpedig a Győr jelenleg nem a Tisza-partiakkal egy kategóriát képviselő együttes. Ugyanakkor fényt jelenhet az alagút végén az a tény, hogy másfél év után elkészült a felújított szentlőrinci pálya, így a csapat hosszú idő után ténylegesen hazai pályán léphet gyepre, ami bizonyára motiváltabbá teheti őket!

A Győr a szomszédvárak csatájában hazai pályán 0:2-es vereséget szenvedett a Haladástól. Nem indította jól a szezont Klausz László együttese, ám a hírek leginkább mégis a tulajdonosváltásról szóltak, hiszen napvilágot látott, hogy Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa vásárolta fel az ETO-Parkot. Az üzletember vétel utáni nyilatkozatában kijelentette, hogy egyértelműen az NB1 lesz a cél Győrben. Nyilván a mostani szezon már elúszott nagyrészben ehhez a célhoz, ám egy jó tavaszi szezonnal tényleg alapot szolgáltathatnak a későbbiekre.

Egyébiránt az utóbbi időszakban nem annyira kutyaütő, semmilyen csapat az ETO, mint például tavaly volt. Priskinék példának okáért a legjobb idegenbeli formával rendelkező csapat az egész mezőnyben (6-2-2). Sorra húzzák be a három egységeket túráikon, így első blikkre nagy meglepetés lenne, ha most ez ellen a Szentlőrinc ellen ne tudnának legalább egy pontot bezsebelni.

Összességében tehát adott egy lejtmenetben lévő hazai gárda, akik a meccs előtti nyilatkozatok alapján messze nem a legjobb előjelekkel várják a vasárnap délutáni meccset. Remélem nem altatnak. Illetve adott egy alapvetően jó formában lévő, ám az év első tétmeccsét vereséggel nyitó vendégcsapat, akiktől egyértelmű javulást várunk egy minden szempontból gyengébb játékerőt képviselő együttessel szemben.

Tippem: 0:2-re nyer a Győr.

Szentlőrinc SE - Győri ETO: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp