Az Everton-Leeds előzetesnél írtam, hogy ma két meccsre vagyok kíváncsi, és nem zsákbamacska, ez a másik. Remélem, hogy nem csalódom majd, mert az fix, hogy így előzetesen ez is érdekes kis meccs.

Papíron egy fix hazai, de az Atleti idén elég fura, totál szembemegy a korábbi években magáról kialakított tézisekkel. Az Atleti idén nem úgy funkcionál, ahogy megszoktuk. Konkrétan egy gólmágnes lett Oblak kapuja, tényleg ami kapura megy, az gól. Vagy úgy lőnek a csatárok, hogy képtelen elérni a bogyót, vagy pechesen pattan, vagy valaki épp élete gólját lövi, vagy ha rosszul találja el a lövő, épp úgy perdül, hogy beakad a ficakba. Pont rímelne, hogy Jordi Alba,de nem ilyen vicces a helyzet. Az Atleti idén nem stabil, sok gólt kap.

A LaLiga top10-ben egy csapat van 30+ kapott góllal, az az Atletico Madrid. Ezt szezon előtt ilyen 501-es odds körül adták volna. A Barca is szinte a post-Messi-era legjobb meccsét tette a pályára, de ilyen senkiházi csapatok, mint a Granada is beletörli a lábát a 'ticóba.

Most még Giménez is megcovidosodott, aki nélkül meg aztán tényleg a benyelt gólok ipari mennyiségben jönnek.

A Geta a szezon elején ráhozta a frászt a szurkolókra, de Enes Ünal bekeményített, elkezdte a gólgyártást, és felhúzta a többieket is egy elfogadható szintre. Küzd a Getafe, és messze nem annyira jó, mint Bordalás legszebb időszakában, amikor az EL-be vitte a Getát, de van ismét tartása a csapatnak. Szépen jön felfelé a tabellán, jót tett ott az edzőváltás, és még erősíteni is tudott a csapat télen. Az Atleti is erősített, de Wass elég peches, mert épphogy bemutatkozott, már ki is dőlt. Elvileg kb. három hónap rehab, az gyakorlatilag a szezon egésze. Szóval még peches is az Atleti, sem Giménez, sem Wass, megint jöhetnek a peches benyelt gólok. Ünalék meg lehet 1-2 helyzetet dolgoznak ki majd félidőnként, de tényleg Oblak ami lövést kapura kap, az be is nyeli. Így az Atletinek elöl kell alkotnia, Suareznek, Felixnek, távoli bombákkal riogatni Soriát.

Kicsit titkon abban bízom, hogy olyan meccs lesz, mint a Granada-Geta, ahol kb max 1-2 gólt vártam, vagy inkább annyit sem, aztán született 6. Az Atleti idén totál atipikus csapat, Valencia elleni meccse is két totál ellentétes félidővel, Barca ellen 4-2, holott a Barca idén mindenről híres volt, csak arról nem, hogy ontja a gólokat.

Szóval ja, mindkét félidőben várok gólt, sőt gólokat. Abban bíztam, hogy kapunk egy jó sporit, de Bengo nem a legnagyobb laposztó. Ettől függetlenül ez potens meccs piros lapra, a Geta azért még mindig tele van favágóval, simán olyan meccs, hogy ha pl. az Atletinél valaki frusztrált lesz, ott bizony pattanhat a szikra, kiugorhat a baszk spori zsebéből a tarjeta roja!

Atlético Madrid - Getafe: Gól mindkét félidőben - Igen/Nem tipp