Nem akármilyen eredményeket hozott eddig az OTP Bank Liga 20. fordulója, és ha a mai párosításokat nézem ma is izgalmas csörtékre számíthatunk. Kora délutáni bemelegítésnek mindjárt itt van nekünk két olyan csapat találkozója, akik hét közben kupamérkőzést vívtak és sikerrel vették az aktuális kupafordulót. Igen a Budapest Honvéd és a MOL Fehérvár fővárosi ütközetéről beszélünk, mely mind a két csapat szempontjából kiemelten fontos találkozó, igaz más-más szempont miatt. Míg a kispestieknek a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelemhez van égetően szükségük a pontokra, addig a székesfehérváriaknak a dobogóhoz történő felzárkózáshoz. Nincs mese, itt egymásnak kell esni és győzzön a jobbik. Ebből a szituációból pattant ki az én kis tukó fejemben, hogy ebben viszont benne lehet a sok gól lehetősége is, bár a bukik oddsai ennek épp az ellenkezőjét sugallják.

Még csak a harmadik tétmérkőzésére készül az újonnan kinevezett tréner, Nebojsa Vignjevic a Honvéd kispadján, de az már most kijelenthető, hogy egy teljesen más szemléletű csapat lett a piros-feketékből ezen rövid idő alatt is. Játékosanyagát tekintve a minőség eddig is megvolt ebben a keretben, de úgy látszik Horváth Feri ezt nem tudta előhozni belőlük. Már a Kisvárdát is meglepték egy félidő erejéig Batik Bencéék a felszabadult, gyors, kombinatív játékukkal, de ott végül fejet kellett hajtaniuk a hazai csapat előtt. Viszont a kupafordulóban egy kifejezetten erős csapatot, a másodosztály harmadik helyezettjét, a Kecskemétet fektették két vállra Nenad Lukic duplájával. Mind a siker, mind Lukic-nak a gól úgy kellett már a kispestieknek, mint tanyára a villany. Tehát, ha valamikor akkor most Vignjevic ezt az euforikus hangulatot kiaknázhatja és újból győzelemre vezetheti a csapatát. Viszont azt már most ki merem jelenteni, hogy ahhoz egy gól kevés lesz.

Azért lesz kevés, mert az ellenfelük, a MOL Fehérvár hét közben olyan játékkal rukkolt elő, amit még a Szabics éra alatt nem láthattunk tőlük. Nego és Petrjak szépségdíjas korai (!!!!) góljai a Szeged ellenében már az első félidőben eldöntötte csapatuk továbbjutását, ettől függetlenül ez az agyatlan (nem tudok rá finomabb jelzőt használni) Szabics 70-80 percig fárasztotta a kulcsjátékosait. Szakmailag ez az ember egy csődtömeg, nem véletlen, hogy jelenleg a negyedik helyen tanyázik a fehérvári alakulat. Ettől függetlenül a vállalhatatlan idegenbeli bajnoki teljesítményük ellenére is gólt, gólokat várok tőlük, mert csak azzal lehet esélyük a dobogós csapatokhoz zárkózni.

Ha várakozásomnak megfelelően mind a két csapat szerez gólt, mert a langyos döntetlen egyik félnek sem megfelelő eredmény, akkor simán leeshet itt nekünk a minimum három találat.

Budapest Honvéd FC - MOL Fehérvár: Gólok száma - Felett/alatt tipp