A LaLiga vasárnapi játéknapjának megkoronázása lehet a barcelonai városi derbi, ahol az Espanyol fogadja a Barcelonát. Xaviék -ha a Betis botlik- akár a dobogón is zárhatják a napot és a fordulót, az pedig már jelen helyzetben nem is nézne ki rosszul.

A Barcelona az előző héten az Atleti ellen játszott egy gálaszerű meccset, ami mostanában nem áll távol a 'ticótól. Úgy néz ki, idén egy szezon alatt akarják bepótolni az elmúlt 6-8 év elmaradt lőtt és kapott góljait...

Adama érkezésével a Barcelona egy új lendületet kapott, Ferran is egyre inkább lesz a csapat része, követem itt-ott a Barcát, és tényleg rendre tesznek fel képeket edzésről, mindenki jókedvű, öröm van az arcokon, bízom benne, hogy kifelé mászik a csapat a gödörből. Hogy a klub maga milyen helyzetben, és ott 'fenn' nincs még rend, az tény.

Lényeg a lényeg, Adama nagyon bika volt, Dest játszik most mögötte, ő is biztos pörögni fog, mert Alves eltiltott.

Érdekesség, hogy az Espanyol egy remek Valencia elleni találkozóval zárta 2021-et, aztán itt 2022-ben csupa rossz meccs, Érdekesség az is, hogy amíg az óév utolsó meccsét megfordította, itt 2022-ben ha előnybe kerül, már félidőre hátrányban van. Nem egyszer fordult elő ilyen, nagyon érdekes, hogy az Espanyol a meccsek elején mennyire képes vakon lenni, bealudni, nem felpörögni, nem koncentrálni védekezésben. Az Espanyolnál 2022-ben 3-1-3-3 a félidei gólok száma bajnokin. A Barca meg már 3-szor került korán hátrányba ebben az évben, viszont még mindig tudott válaszolni, sőt az Atleti ellen fordítani is még a 45. perc előtt. Simán sanszos a gólváltás, de ha a Barca lő kettőt, nekem úgy is jó. De amilyen vad hétvége van, egy Getafe hármat gurít félidőben, egy bochumi együttes vág négyet a Bayernnek, két Espanyol gólra már fel sem kapjuk a fejünk.

Espanyol - FC Barcelona: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp