Szombaton Katarban már a döntőt rendezik a férfiaknál, és ami a dolog pikantériája, hogy megismétlődik a tavalyi finálé, csak szerintem most fordított kimenetellel.

Bautista-Agut idei szezonja eddig elég szépen néz ki, három veresége van tíz győzelem mellett, és olyan ellenfelektől kapott ki, akik most igen jó formában vannak. Auger-Aliassiemtól az ATP Cup döntőjében, Bubliktól Montpellierben, aki később Zverevet verve nyerte a tornát, és az Australian Openen egy őrült meccsen Fritztől. Dohában nagyon kemény sorsolást kapott a spanyol, Murrayvel kezdett, akit nagyon csúnyán helyben hagyott, majd ugyanerre a sorsra jutott honfitársa, Davidovich Fokina is, ketten összevissza három játékot nyertek. A Khachanov elleni elődöntő már elképesztő izgalmakat hozott, azt döntő szett 7:5-re nyerte. Bautisa egy stabil alapvonal játékos, viszonylag kevés hibával, és kevés kockázattal, meg egy jó lábmunkával.

Basilashvilinek címvédőként elég sok pontot kell megvédenie, de a szerencse szépen mellette állt a sorsolásnál. Ymer, Fucsó, Rinderknech trión kellett átverekednie magát a döntőhöz, ami azért nem ugyanaz, mint Bautista sorsolása. Az Ymer elleni meccs volt az első győzelme még a tavalyi bécsi verseny óta, zsinórban 8 elvesztett mérkőzés volt a neve mellett, szóval hiába került most döntőbe, annyira nincs most nagy formában a grúz. Basilashvili egy hatalmas nagy ütő játékos, fonákról és tenyeresről is olyan bombákat tud megereszteni, ami irigylésre méltó, viszont őrült nagy rizikófaktorral dolgozik, ami a sok nyerő mellé sok ki nem kényszerített hibát is szül. Az az ember érzése, hogy mindenhonnan nyerőt akar ütni, és ez nem mindig jön össze. Fucsó elleni meccsét végig láttam, nagy szenvedés volt mind a két oldalról, simán benne lehetett volna, hogy a mi fiúnk megy tovább.

Összességében Bautista-Agut sokkal stabilabb játékos, mint Basilashvili, a héten is meggyőzőbben játszott, fűtheti a bizonyítási vágy, hogy visszavágjon a tavalyi döntőbeli vereségéért, nálam ez spanyol győzelem most.

Basilashvili, Nikoloz - Bautista-Agut, Roberto: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp