Felettébb izgalmas és kiélezett küzdelem várható a magyar másodosztályban a kiesés elkerüléséért folytatott harcban. 15. fordulóval a Merkantil Bank Liga befejezése előtt olyan helyzet állt elő, hogy a 11. helyezett Szentlőrinc csapatát mindössze 5 pont választja el a már kieső, 18. helyen álló III. Kerületi TVE-től. Tehát, az ebben a régióban elhelyezkedő csapatoknak minden meccs egy újabb lehetőség a túlélésre, de azt leszögezhetjük, hogy a szabályok értelmében hárman biztosan búcsúznak majd a szezon végén. Ezen veszélyeztetett csapatok között van az a Soroksár is, mely ma a Győri ETO ellen folytathatja a menekülését saját otthonában, a Szamosi Mihály Stadionban.

Lipcsei Péter csapatának keretét böngészve kicsit értetlenül állunk a táblázat előtt (14. helyezés), hisz a sárga-feketék játékos garnitúrája tele van az NB I-et is megjárt rutinos harcosokkal, tehát minőségét tekintve egy kifejezetten jó állomány áll az egykori Ferencvárosi játékos rendelkezésére. Viszont a bajnokság rajtjánál nagyon csúnyán beragadt a Sori és tulajdonképpen az ott felhalmozott hátrányuk ledolgozásáról szólhat most már csak számukra a bajnokság. Ennek szellemében kezdték az idei esztendőt, s bár a KTE ellen egy jó mérkőzésen még vereséget szenvedtek a nyitófordulóban, viszont azóta sikerült legyőzniük poszt-riválisukat, a Szolnokot, valamint pontot szerezniük PMFC ellenében. Igaz ez a pontszerzés inkább pontvesztés volt, hisz a mérkőzés végén pár perc alatt csúszott ki a kezükből a győzelem, de mind a három mérkőzésükben közös, hogy mindet hazai pályán vívták és a soroksári támadószekció mindegyiken kiválóan teljesített. Tulajdonképpen ez el is várható a Ferencváros fiókcsapatától. A sorsolás szeszélye folytán ma ismét hazai környezetben fogadják a győrieket és a Redzic, Csernik valamint Lovrencsics alkotta támadósortól minimumelvárás a győzelemhez elegendő gólmennyiség elérése. Mivel a játékfilozófiájuk nem a stabil védekezésen alapul, ezért gondolom én úgy, hogy ehhez a hőn áhított győzelemhez minimum két gólra lesz szükségük.

Azt azért hozzá kell tenni az igazsághoz, hogy a Győr nem a pofozógép szerepét szokta eljátszani a bajnokságban, viszont nem lehet kizárni, hogy egy ilyen támadószellemű csapatnál, mint a Soroksár, belenéz pár gólba a védelmük. Eddig kevés lőtt és kevés kapott gól jellemezte Klausz László csapatát, de az idei rajtjuk azért elgondolkodtató. A Szentlőrinc elleni mérkőzésük kivételével, amit egyébként elveszítettek 1:0-ra, minden meccsen kaptak legalább két gólt és ez nem túl biztató a mostani fővárosi fellépésük előtt. Soroksárra eddig sem győzni járt ez egykoron szebb napokat látott zöld-fehér alakulat, de ha figyelembe veszem a hazaiak szorult helyzetét, akkor most sem sok jóra számíthatnak. Fodor Ferencet és Toma Györgyöt az ETO keretéből Kisvárdáról jól ismerem. Nem szeretném Őket kritizálni, de nem véletlen, hogy nem tudták annak idején a kisvárdai vezetőket elgondolkodtatni a csapatnál maradásukról.

Egy nehéz helyzetben lévő, ettől függetlenül kifejezetten jó focit bemutató hazai csapatra számítok ezen a találkozón, mely jó helyzetkihasználással lesimázhatja a tippemet.

Soroksár - Győri ETO: Soroksár által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp