Több szó esett már a múltheti BL meccsek után az idei szabálymódosításról, miszerint eltörölték az idegenben szerzet gól előnyét, ezáltal jóval nagyobb hangsúly kerül a visszavágóra. Igen ám de a héten még az odavágók kerülnek megrendezésre a BL nyolcaddöntőkből, és ebből szeretnék egy kis profitot generálni.

Két igencsak gyenge szezont futó alakulat találkozik szerda este a Wanda Metropolitanoban, akik nem ilyen szezonról álmodtak még tavaly augusztusban. Az Atletico címvédőként futott neki az idei szezonnak, jelen pillanatban pedig a BL hely megszerzése is igencsak kérdéses. Hasonló cipőben jár a MU is, akik komoly erősítésektől azt remélték, hogy végre sikerül partiban lenni a bajnoki címért, ennek ellenére vesztett pontok tekintetében, ők is hátrányban a 4. helyért folytatott harcban, és mindeközben egy edzőt is elfogyasztottak már. Mondhatni mindkét csapatnak egy mentőcsónak lehet az idei szezonra nézve egy jó BL szereplés.

A Simeone által fémjelzett keret védjegye a rendkivül kemény védekezés, és a sikeres időszakaikban ezt a tulajdonságukat tudták maxra járatni, úgy gondolom, ha idén sikert szeretnének elérni, ehhez a játékstílushoz kell visszanyúljanak és a lehető legjobban elfolyjtsák a MU támadási csíráit.

Ragnick csapata is elég szenvedős, és bár utolsó két mérkőzésüket nyerni tudták a bajnokságban eléggé izadság szagú volt mindkettő, ami pedig a mai mérkőzésen a legnagyobb zavaró tényező tud lenni számukra az Atleti sok kis faultot generáló játéka amivel tördelni tudják majd a játékot. Angliában hozzászoktak, hogy egy-egy kemény ütközet után is simán továbbot, esetleg labdát mutatt a játékvezető, ezáltal egy jó iramú, folytonos játék tud kialakulni. Iuliu Hategan, román játékvezető, dirigálja ma a mérkőzést, aki minden bizonnyal nem angolos játékvezetési stílust alkalmazva fog mérkőzést vezetni.

A tét hatalmas, minden bizonnyal csak a visszavágón dől el a továbbjutó kiléte, ezért mindkét csapat minimális kockázat vállalással akarja majd letudni a mai találkozót, ezért rámegyek a kevés gól opcióra.

Atlético Madrid - Manchester United: Gólok száma - Felett/alatt tipp