A Paks iszonyú nagyot megy mostanában, lehetetlenné teszi, hogy leszálljunk az over-vonatról. Amit a Kisvárda és a MOL Fehérvár ellen is küzdöttek, azelőtt le a kalappal. Az látszik, hogy Bognár Pisti távoztával kicsit átalakult a játékuk, sokkal kevesebb a finesz, viszont több az erő. Az oldalsó beíveléseknek lett döntő szerepe, illetve a pontrúgások utáni akcióknak. Ebben a játékban kiváló Ádám Martin és Böde Dani, de Sajbán Máté már nem fér bele, ezért is szorult kispadra. Egy első osztályú védelem ellen jelenleg kevés ez a fajta kreativitás, mert Szabó Máté és Balogh nem képesek pótolni Bogyeszt a pálya közepén.

Viszont most megint kupameccs lesz, méghozzá egy harmadosztályú ellenfél ellen. Kiváló alkalom arra, hogy Sajbán Máté és Nagy Ricsi kezdőként játszhassanak. Ők gyors és technikás játékosok, az NB3 jelenleg nincs olyan szinten, hogy olyan védelmeket tudjon kiállítani, amik ezeket az srácokat meg tudják állítani.

Végignéztem a Barcika-Diósgyőr meccset az előző fordulóban, ahol a COVID-tól megtizedelt Diót szépen ledarálta a Kolorcity. A csapatban nagy név nincs, talán Dvorschák Gábor neve mond valamit, aki játszott Szombathelyen és Mezőkövesden is. Schildkraut Krisztián neve ismerős még, de ő szerintem apa-fia kapcsolatban áll a korábbi kiváló röplabdázóval. A hétvégén a Tállya ellen betalált a fiatal srác, jól kicselezte Ondó Jánost. A csapat edzője Varga Attila, aki megfordult már Mezőkövesden, Siófokon, Cegléden és Soroksáron is, alsóbb szinten van renoméja a fickónak, bár a hajával kezdhetne valamit.

A Paks védelme az utolsó két mérkőzésen az első 15 percben kapott 2-2 gólt, ez azért elég ciki. Most, ha Bognár György felforgatja a kezdőcsapatot, akkor a védelemben megint lehet probléma, ami miatt a Barcika meglepheti a nagy Paksot. Ellenben a már jelzett támadószekció az NB3-as védelmi szintet meghaladja, így pedig nem lehet más a tippem, mint az, hogy az első félidőben lesz már legalább két gól.

KBSC Kazincbarcikai - Paksi SE: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp