A férfiaknál a heti tenisz a Davis Cup-ról szól. A világcsoportban is a selejtezőket játsszák március elején. Espooban rendezik a Finnország - Belgium összecsapást, ahol 50-50% -os ütközetről beszélhetünk az előzetes erőket elemezve. Finn oldalról Ruusuvuori, míg Belgium felén Goffin lehet a fő zászlóvivő.

Goffin alaposan visszaesett az elmúlt két évben, a játékát amit sérülés és a pandémia okozta sokk is hátráltatott.

Idén már bíztatóbb, hogy számos meccset játszott és a jobbak ellen is tudott olyan teljesítményt prezentálni, ami bizakodásra adhat okot.

Igen, az ATP vonulaton lehet, hogy a mostani Goffin még nem túl acélos, de egy ITF szinteken domborító riválissal szemben a jelenleg mutatott forma is elegendő kelljen, hogy legyen.

Késői, 17 órás kezdéssel a párharc első felvonását vívja Goffin a finnek fiatal 20 éves nagy adogatója, Otto Virtanen ellen.

A finn látványosan fejlődik, teremben nagyon otthonosan mozog, ITF színtéren remek mutatókkal rendelkezik, ám azt is látni kell, hogy nemhogy ATP, de Challenger viszonylatban is nagyon kevés a tapasztalata és a sikerélménye.

A rutint tekintve, egy Davis Cup meccs kereteit nézve egyértelműen Goffin mozoghat majd otthonosabban ebben a hangulatban még ha fizikailag a finnek vannak hazai pályán.

Virtanen idén egy ITF döntőben kapott ki a kazah Yevseyevtől, majd utána a francia Royertől első körös búcsú következett. Egy bő hete pedig Mmoh verte a Forlioban rendezett Challenger viadal első körében.

Ilyen előzményekkel, egy 70% -os és nagyobb válogatott tapasztalattal bíró Goffinnek is illene a kétségtelen tehetséges, de még az út elején járó Suomi fiút elkapnia.

Virtanen, Otto - Goffin, David: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp