A Serie A 28.fordulójának nyitómeccse valószínűleg különösebb izgalmak nélkül fog lepörögni. Bár a kiscsapat felfelő ívelő formát, amíg az Inter hanyatló formát mutat az utóbbi időszakban, mégis egyértelműen a milánóiak győzelme várható méghozzá több gólos különbséggel..

Inzaghi csapata senki által nem várt visszaesést produkál. Az őszi parádés teljesítmény már a múlt. A Milan és a Napoli elleni pontvesztéseket még csak-csak lelehet nyelni (bár a Milan ellen vezetésről kaptak ki....), viszont a Sassuolo és a Genoa elleni meccsek már nagyon fájhatnak a végelszámolásnál. Hiába lövik szét a kaput, egyszerűen semmi sem akar beakadni. Koncentrációs gondokkal küzdenek Dzekoék, az utolsó mozdulat rendre balul sül el a kapu előtt, amit jól mutat hogy az utolsó öt meccsükön egyetlen egy gólt szereztek éppen a bosnyák révén. A négy meccs óta tartó bajnoki nyeretlenség ellenére viszont egy mai győzelemmel ismét élre ugorhat a csapat. Ennél nagyobb motiváció aligha kell és nagyon szeretnék már megtörni ezt a rossz szakaszt amihez egy Salernitana akit idegenben ősszel 5:0-ra aláztak éppen ideális ellenfél. A védelemmel különösebb gond nincs, így jó eséllyel kapott gól nélkül megúszhatja a csapat, viszont elől úgy érzem ma bemegy ami az előző fél tucat meccsen nem sikerült. Nincsen sérült és eltiltott, teljes a keret így minden adott ahhoz hogy hazai pályán kilábaljanak a gödörből.

A Salernitana négy döntetlenből jön ami az azt megelőző időszakukhoz képest parádé. Más kérdés hogy ebből csak a Milan elleni pontszerzés bravúr, a többi döntetlen inkább problémás, mert így fixen kifognak esni. Jelenleg 10 pont a hátrányuk a 17.helyen álló Cagliari mögött, ám de ét meccsel kevesebbet játszottak Riberyek. A sérülések őket jóval nagyobb mértékben sújtják: Bonazzoli, Capezzi, Fiorillo, Schiavone, Strandberg és valószínűleg Ribery sem bevethető ma. Bármennyire is partiban voltak a Milannal(2-2), Ibraek pedig legyőzték az Intert, ebből nyilvánvalóan nem következik hogy itt bármilyen eséllyel indulnának, sőt szerintem örülhetnek ha a felbőszített Inter két góllal veri csak őket.

Tipp: 4-1

Inter - Salernitana: A Inter nyeri mind a két félidõt - Igen/Nem tipp