A pénteki LaLiga meccsen ezzel a mindkét félidős góllal lyukra futottam. Nemhogy mindkettőben, egyikben sem volt gól. Most ismét hasonló a tipp, ám egy olyan meccsre, olyan csapatra húzom rá, amely teljesen más stádiumban van, más felfogásban játszik.

A Valenciánál pár éve még az volt a téma, hogy csőd vagy nem csőd. Lim megvette a csapatot, és akárhogy tiltakoznak a szurkolók, és akármennyire csak üzletként tekint a klubra Lim, a Valencia azért egy jó csapat.

Limék ezen idény előtt tényleg megváltak minden 'öregtől' mindenki ment, és egy fiatal magot hoztak össze. Ez a fiatal keret pedig működőképes focit nyomat, erre bizonyíték, hogy a csapat bejutott a Copa del Rey fináléjába, és mérkőzik majd egyet a Betis-szel (jó lesz!).

A Túria-parti csapat Bordalás mesterrel karakteres focit játszik, kemény, agresszív játék, ami a bajnokságban egyelőre a 9. helyre elég. Olyan nagyon előre már nem vezet út, viszont az EL-indulást a Copa del Rey megnyerésével be lehetne biztosítani. Az egy fontos összecsapás lesz, deszerintem a hazai meccseket azért még tolni fogják. Egy biztos, a jó hangulat adott, a jókedv adott, és ilyenkor azért könnyebb focizni. Visszafelé nem kell nézelődni a tabellán, gondolok itt kiesésre, szóval lehet focizni egy jót jó hangulatban.

Ha már jó hangulat, a Granadánál ez biztos nincs meg. Elég aggasztó a déliek helyzete, és ami talán ennél is aggasztóbb, az a mutatott játék, mert az elég gagyi. A csapat nem lő gólt, de legalább kap, így pedig nem lehet bennmaradni. A védelemből még ráadásul Duarte eltiltott, Gonalons sincs, de eleve olyan tesze-tosza, olyan semmilyen most a Granada. A Mestallában a Valencia szinte mindig elpáholja az andalúz ellenfelét, és most is erre számítok. Hiába a kupameccs(ek) fáradalmai, sokkal frissebb, tökösebb, karakteresebb focit nyomat a Valencia, és az eufória, amit a döntőbe jutás okozott, jó görcsoldó. Ráadásul a Granadának idén több olyan meccse volt, ahol nagyon szétesett meccsen belül. Ha a Valencia agresszív focija nem hoz mondjuk hazai piros lapot, ez egy jónak tűnő opció.

Valencia - Granada CF: Valencia mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp