Fura egy idény a Barca-fanok számára, mert nem volt az olyan rég, amikor nem láttuk a napfényt a sötét felhők miatt. Aztán hiába a piszok nagy adósság, jöttek használható játékosok, Auba, Ferran és Adama, és minő meglepetés, megjöttek a gólok. Adama remekül készít elő, Ferran nagyon érzi azt, hogy kell helyzetbe kerülni, mi lesz itt, ha még csiszol a hatékonyságon. Auba meg egyszerűen működik. Pedri karaktert szab a csapatnak, hátul is működik a védelem, Alves is bevált, szóval most jó a hangulat a csapat körül. Depay is kezd közel kerülni ahhoz az állapothoz, amikor 70-80 percet bír, de Jong ha 10 percet kap, gólt lő, Dembélé is mintha a játékkal foglalkozna, szóval van egy raklapnyi játékos, akik képesek most gólt lőni.

Én ilyen-olyan felületen követem a Barcát, megtalálnak ilyen apróbb edzés-videók, edzéseken készült videók, teljesen banálisnak tűnő kis ovis játékokat játszanak , de mindenki mosolyog, mindenki jókedvű, tényleg csapatnak tűnik a Barca. És bakker, ez igazából látszik a pályán, szóval van már jövőkép, és van jelen. Ez a Barca egy nagyon fiatal csapat, egy Nico-Gavi-Pedri középpálya, ha sikerül valahogy megszerezni Koundét Araujó mellé, olyan gerince lenne ennek a Barcának...

Az Elche a 14. helyen egyelőre biztonságban, jól jött számára, hogy mögötte a riválsok közül egyik sem nyert eddig, sőt a Mallorca a hétközi meccsét is bukta. Így ha ki is kap ma, ami sanszos, olyan sokat nem bukik ezzel a körrel. Aggasztó volt, hogy legutóbb a Levante ledarálta, 3-0-ás pofonnal kínálta meg a csont utolsó valenciai csapat. Ezek után én azt mondom, egy jó formában lévő, jó kedvű katalán társaság is üt egyet-egyet mindkét félidőben.

A Barcának a BL-indulás kiharcolása, a top4 idén mindennél fontosabb. De igazából tényleg jól húz a csapat, és néztem az Elche meccsét a Levante ellen, totál enerváltnak tűnt. Ilyen tavaszi fáradtság-féle, és igaz, hogy volt piros lapjuk, de egy csapat, amelynek erénye a keménység, az összesen 8-at szabálytalankodott a Levante ellen, az hihetetlenül kevés. Egy olyan csapattól, amely nem labdadomináns, és erre alapoz, annak nem 8-at, de minimum 18-at kellett volna összehozni.

Elche - FC Barcelona: FC Barcelona mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp